Mainos

Monitaitoinen tyttönen uhmaa tulevaisuuden kastijakoa ja yrittää tuoda oikeutta hämmentävään diplomatiaan sodanjälkeiseen 'Mericaan.

Post-apocalyptinen tulevaisuus on sodan runtelema ja ihmisten uudelleenrakentama. Säännöt ovat kuitenkin rajut, joita ylläpidetään tarkalla kastijaolla. Tris (Shailene Woodley) on tyttö siinä iässä, kun oma lokero tulee valita. Ennakkotestin perusteella tyttö on poikkeuksellinen monilahjakkuus, joista byrokratia haluaa päästä epäjärjestyksen pelossa eroon. Tris päättää hämäykseksi valita "poliisien" joukon, jossa eläminen ei olekaan aivan niin helppoa.
 
 
Outolintu on sekoitus Harry Potteria, Twilightia ja Nälkäpeliä. Yleisökohderyhmää ovat nuoret tytöt. Draama, romantiikka, sekä twistit ovat sen mukaisia. Kaikki on erittäin ennalta-arvattavaa ja tylsää. Lopusta ei viitsi mainita sanallakaan, sillä sehän on jo leffaa katsomattomankin tiedossa.
 
Näyttelijäsuoritukset ovat teiniteatteritasoa. Päätähtönen Shailene Woodley ei juuri osaa näytellä ja keskittyykin vain suurien silmiensä pullotteluun. Onhan Woodley nätti, mutta ei esim. tavallista turkulaistyttöä kauniimpi.
 
 
Outolintu saapuu tupla-Blu-ray:nä, joka kattaa leffan ja hirmuisen nipun ekstroja. Kakkoskiekolta löytyykin katsottavaa moneksi tunniksi, mutta ilman suomenkielistä tekstitystä. Englanti on tosin yksinkertaista, joten kyllä tosifani niistä selkoa ottaa ilman rautalankaakin.
Mainos