Mainos

Nörttiniggulit joutuvat kummallisten sattumusten kautta vieläkin kummallisimpiin sattumuksiin.

Los Angelesin pahamaineisella Inglewoodsin ghettoalueella asustelevat teinipojat Malcom (Shameik Moore) ja Jib (Tony Revolori) sekä astetta kovempi tyttönen, Diggy (Kiersey Clemons) ovat kolmen ysärinörtin kopla. Heidän jenginsä kuuluu paikalliskoulun pohjasakkaan, koska he ovat muita älykkäämpiä.
 
Malcomin tavoitteena on päästä ghetosta Harvardiin, mutta hoodeilta ponnistavaa mustaa poikaa ei helpolla valkoisen kerman sekaan päästetä. Onneksi Malcom joukkueineen päätyvät kuitenkin pulaan, josta avautuu ovi mahdollisuuksiin.
 
 
Dope on nimensä mukaisesti douppi leffa. Se on todella yllättävä ja pahuksen paljon parempi elokuva kuin olettaa saattaa. Blu-rayn kansikortti lupaa jonkinsorttista teinikomediaa, mutta Dope onkin itseasiassa parasta draamakomediaa heisti-twistillä pitkiin aikoihin.
 
Osa Dopen uskottavuudesta tulee aidosta miljööstä, mutta vielä suurempi osa tulee lahjakkaista, mutta entuudestaan täysin tuntemattomista näyttelijöistä. Myös tarinalla on valtava merkitys. Elokuvaa ei varsinaisesti voi ennustaa eteenpäin kun pieniä jaksoja kerrallaan. Se yllättää ja muuttuu koko ajan. Mahtavaa!
 
Se oli myös historian ensimmäinen leffa, joka oli mahdollista käydä katsomassa Bitcoin-valuutalla maksamalla – jenkeissä tietenkin. Miksi? Se selviää sitten Dopea katsoessa.
 
 
Blu-ray pitää sisällään leffan lisäksi vain pari koostevideota, mutta ne katsoo mielellään, sillä itse leffa yllättää niin positiivisesti.
 
Dope yksi niistä helmistä, joka saa aivan liian pientä hypeä osakseen. Etsikää ja poimikaa tämä yllätys vuokraamoista tai kaupasta.
Mainos