Mainos

Entinen kilpa-autokuski päätyy pankkiryöstäjän kuskiksi, joka takaa tiivistunnelmaisen pakomatkan Australian auringon alla.

Peter Roberts (Thomas Jane) on vanha amerikkalainen kilpa-ajaja, joka on siirtynyt vaimonsa kanssa viettämään arjen oravanpyörää Australiaan. Eräänä tavallisena työpäivänä Peterin oppilaaksi autokouluun putkahtaa mystinen lippapalakkiherra (John Cusack), joka puolivälissä ajotuntia päättää ryöstää pankin. Tästä alkaa holtiton takaa-ajo kohti Australian maalaismaisemia, kytät ja mafia luonnollisesti lahkeessa roikkuen.
 
 
Drive Hard kuulostaa paperilla kivalta ja näyttää kansikorttinsa perusteella juuri sopivan herkulliselta takaa-ajoviihteeltä. Sitä se toki onkin, mutta juonellisesti Drive Hard on todella köyhää kamaa ja pirun itsestäänselvää sontaa.
 
Päätähtenä loistavat John Cusack ja Thomas Jane ovat molemmat keskinkertaisen kuivia rooleissaan, eikä sympatiat juuri heru kummankaan puolelle. Kaikki muut sivuhahmot ovat vähintää uhtä ohuita, vaikka loppuun onkin "nerokkaasti" yritetty lyödä huikea käänne. Hahmoihin ei kuitenkaan samaistu, joten käännekin on ihan turha.
 
Takaa-ajot ovat seminäyttäviä, mutta mihinkään 1990-luvun kultaisiin huippuhetkiin ei ylletä, eikä Need for Speed -elokuvan vauhtia tavoiteta.
 
 
Drive Hard on ns. b-luokan leffa. Vaikka ne vähäiset takaa-ajot ovatkin viihdyttäviä, on leffan tehosteissa oikaistu, ja kaikki on tehty After Effectsillä. Lopputulos on rumaa, varsinkin kun tehosteet ovat vieläpä oletusroiskeita ja oletusräjähdyksiä. Äänitehosteissa käytetään 15 vuotta vanhoja tehosteita, joita löytyy xtv.fi:nkin video-osaston äänikirjastosta. Hyi!
 
Bonuksia Blu-ray-versiossa ei ole lainkaan, eikä se haittaa yhtään.
Mainos