Mainos

Vuosina 2004-2011 pyörinyt HBO-sarja Entourage on muutaman vuoden hiljaiselon jälkeen saanut jatkoa elokuvana.

Entourage on kertoo tarinan Ericista (Kevin Connoly), Vincesta (Adrian Grenier), Johnnysta (Kevin Dillon), Turtlesta (Jerry Ferrara) ja tuottajakuningas Ari Goldista (Jeremy Piven), ja siitä miten he nousivat ryysyisestä elämästään kovalla egolla Hollywoodin huipulle. Kyseessä on siis oikeasti näyttelijä Mark Wahlbergin (joka tietysti myös leffassa piipahtaa) elämäntarina, hieman kiilloteltumpana.

Elokuva jatkaa veikkosten tarinaa tv-sarjan jälkimainingeissa Sinkkuelämää-elokuvien tavoin. Vince on tekemässä sadan miljoonan dollarin scifitrilleriä, jota tähdittää itse ja jonka ohjauspestinkin ruinasi itselleen. Ari Gold on stresseissä, sillä kukaan ei ole nähnyt sekuntiakaan leffasta ja sen tuotantobudjetti uhkaa loppua kesken. Rahaa on ruinattava teksasilaisilta punaniskoilta, mutta heillä on omat juntit vaatimuksensa.

Mainos

Entourage-elokuva on tietysti suunnattu kaikille heille, jotka seurasivat sarjaa kuin Häkkinen aikoinaan Schumacheria. Mannaa on luvassa tuttujen hahmojen, roisin kielenkäytön, vihanpurkausten ja puolialastomien neitokaisten verran – eli juuri sen verran mitä mieskatsoja tarvitsee.

Sisällöllisesti elokuvan tarina on yhtä köyhä kuin Sinkkuelämää-elokuvien anti, mutta sarjan fanit viihtyvät takuulla koko rahan edestä.

Elokuvan kiinnostavin hahmo on tietysti Ari Gold, jonka stressihormoonit ovat kaakossa. Elokuvan huumori nojaa puhtaasti miehen tuskaan jättielokuvan rahoitusasioita järjestellessä. Entourage olisi hyvinkin voinut jättää muita hahmoja surutta taka-alalle, sillä turhista turhat sivujuonet pyyhkäistään mitättömiksi yhden lauseen kuittauksella, kukin vuorollaan. Goldin tarina on tärkein ja kiinnostavin.

Entourage on hömppäydestään huolimatta ihan ok viihdetuokio, joka esittelee Kalifornian kauneinta antia Rodeo Drivesta Hillssien miljoonakartanoihin, somistettuna kuivan kesän orava -dieteillä turrutetuilla hottischickseillä.

Blu-ray:n bonusosastosta löytyy poistettuja kohtauksia ja mitäänsanomattomia, huonosti näyteltyjä haastatteluja.

Mainos