Mainos
Ray Breslin (Sylvester Stallone) on vankilapakoja valtion piikkiin suorittava tarkastaja, joka poimii huippuvankiloiden ongelmakohtia yhdessä tiiminsä kanssa. CIA tarjoaa miehelle uutta keikkaa, erittäin salaisessa yksityisessä vankilassa, jonne mies kuljetetaan huppu päässä. Vankilassa Ray tajuaa kyseessä olevankin salajuonen, eikä poispääsyä huippuvankilasta taidakaan olla tiedossa. Avukseen Ray saa kuitenkin pitkäaikaisvanki Emil Rottmayerin (Arnold Schwarzenegger), joka saattaa sittenkin antaa Raylle toivonpilkahduksen.
 
Syltty
 
Jo 1980-luvun puolivälistä asti suunnitteilla ollu Stallonen ja Schwarzeneggerin yhteinen elokuva on vihdoinkin totta! Ja oikeastaan ihan hyvä, että vasta nyt. Herrat ovat nimittäin edelleen hyvässä iskussa ja Mikael Håfströmin ohjaaman Escape Planin käsikirjoitus on genreensä nähden loistava.
 
Arska
 
Järkyttävän huonoja Expendables-elokuvia nähneenä ei voi pitää Escape Planin ennakko-odotuksia kovin korkealla, mutta kaikeksi yllätykseksi leffa yllättää. Juoni on hyvin imuisa jopa reilusti yli puoleenväliin saakka. Ainoastaan lopussa tapahtuva kaoottisuus lässäyttää fiilikset, eikä tolkutonta, ennalta-arvattavaa sotimista jaksa katsoa – ainakaan niin pitkästi. Muuten Syltyn ja Arksan yhteisleffa on todella viihdyttävä tapaus.
 
Elokuvaan on saatu mukaan myös 1980- ja 90-luvulta tuttuja läppä-one-linereita, joilla Arska ja Syltty vittuilevat toisilleen. Useampi näistä letkautuksista oli jopa oikeasti hassuhkoja ja erittäin positiivisia tuulahduksia menneisyydestä. Nykyisin kun toimintaleffoja piinaa liiallinen vakavuus.
 
Arska ja Syltty
 
Escape Plan kuuluu ehdottomasti jokaisen Stallonen ja Schwarzeneggerin fanin ”pakko katsoa” -listalle. Sen vuokraaminen tai ostaminen BD:nä on pakollinen peliliike.
 
Blu-ray ei sisällä bonusmateriaalia lainkaan, joka on suuri pettymys. Vaivaisukkojen puuhailua kulisseissa kun olisi katsellut ihan mielellään.
 
Ja miksi neljä tähteä? Se on pakko, sillä onhan allekirjoittanut kasvanut näiden starojen tähdittämien elokuvien parissa, ja nyt herrat tekevät hyvää viihdettä taas ikäisikseen sopivalla tyylillä.
Mainos