Mainos

Alienin luoja Ridley Scott tuikkaa scifit nuotioon ja buustaa Mooseksen tarinan eeppiseen hittimuottiin.

Egyptin istuva faarao Ramses (Joel Edgerton) rakennuttaa unelmien Kairoaan 600 000:n orjan voimin ja haluaa kyltymättömästi kaikkea lisää. Orjien olot ovat Ramsekselle yhdentekeviä, eikä mies välitä, vaikka palkattomia duunareita kuoleekin tasaisin väliajoin. Mooses (Christian Bale) on kuitenkin sisäpiirissä vaikuttava pyhä mies, jolle Jumala suo tehtävän pelastaa koko kuusisataatuhatpäinen juutalaisjoukko tyrannian kynsistä. Avukseen "Moshe" saa tietysti kymmen luonnon vitsaa ja vähän magiikkaakin.

Ridley Scott on jo toistamiseen puuhailemassa Raamatun tarinoiden parissa. Ensin Noah ja nyt Mooses.

Mainos

Christian Balen pitikin olla jo Noahin roolissa, mutta ei aikatauluteknisten haasteiden vuoksi voinut ottaa roolia vastaan. Nyt mies sai toisen mahdollisuuden, joka sekin meinasi kusahtaa liialliseen ylipainoon, jonka Bale oli haalinut American Hustle -elokuvaa varten. Bale onnistui kuitenkin diettaamaan silavat kadotukseen ja sai roolin.

Elokuvallisesti Exodus on todella visuaalinen ja parhaimmillaan niin eeppinen, että popparit ja höyrytetyt nauriit meinaavat mennä väärään kurkkuun. Muilta osin leffa on kuitenkin helvetillisen tylsä ja castingiltaan todella epäuskottava. Christian Bale näyttää Jenkki-Moosekselta, eikä Ramsesta näyttelevä aussitähti Joel Edgerton näytä smokey eyes -meikistään huolimatta pätkääkään egyptiläiseltä. Alunperilin Ramseksen rooliin kosiskeltiinkin Oscar Isaacia, joka olisikin vienyt uskottavuuden aivan eri levelille.

Jos Exodus on elokuvana eeppinen, on sen BD-ekstrat tuplasti eeppisemmät. Ykköslevy on tuupattu täyteen bittivirtaa leffan laadulle, joten ekstroja varten on kyhätty kokonaan oma BD-kiekko. Laatudokkaria löytyy tunti jos neljäskin ja näihin on vielä upotettu piilotettua lisäkontenttia niin antaumuksella, että yhden työpäivän voi hukata pelkästään bonareiden tutkimiseen.

Mainos