Mainos

Keniassa kokonaan bannattu kohuelokuva saapui levylevitykseen.

Fifty Shades of Grey on kirjailija E.L. Jamesin harlekiiniin perustuva fantasia ihastumisesta, kielletystä rakkaudesta ja mystisestä parittelusta.

Kirjallisuuden opiskelija tuuraa toimittajaystäväänsä busines insider -keikalla ja käväisee haastattelemassa paikallista miljardööri-playboy Chrstian Greyta. Anastasia ihastuu karismaattiseen pukupelleen oitis, josta alkaa kiusallinen parituntinen kohtaus, joka toisintaa Twilightin tarinan, ilman torahampaita.

Mainos

Fifty Shades of Grey oli kirjana supersuosittu, sillä harlekiinithan tunnetaan ns. naisten pornona. Jokainen kirjan lukenut oli valmiiksi lettu limassa, kun ensimmäinen mystinen traileri puski verkkoon viime jouluna. Sitä yytsittiin viikossa peräti 100 miljoonaa kertaa. Universal päättikin vähentää leffan nettimarkkinointibudjettia, sillä leffa osoittautui jo valmiiksi hypersuosituksi.

Kun elokuvaan castattiin Jamie Dornan ja Dakota Johnson, oli se Hollywoodin yksi suurimmista puheen aiheista. Leffaan olivat ehdolla kaikki kuumimmat vatsalihasmiehet Chris Evansista, Henry Cavilliin ja Ryan Gosliniin. Samoin naispääosaehdokkaita oli listalla Scarlett Johanssonista, Olivia Wildeen ja Margot Robbieen sekä Jennifer Lawrenceen. Kun valinnat suoritettiin, oltiin viihdeuutismaailmassa hyvinkin mehuissaan. Jamie Dornan aloitti oitis valtavan puntti- ja diettikuuriin, ja joutui hörppimään lihasliemiään jopa öisin.

Itse elokuvana Fifty Shades of Grey on täyttä huttua. Se kertoo Salkkarit-henkisesti typerän tarinan, yhden ylipitkän kohtauksen muodossa ja lisää siihen vartin verran tissi- ja BDSM-kuvaa. Kikkiklippejä ei löydy, sillä Jamie Dornan oli erittäin vakavissaan siitä, ettei jorma vilku valkokankailla. Hänelle pestattiinkin ns. kyrpästuntti, jonka kulli käväisee 10-prosenttisesti yhden ainoan kuvan verran ruudussa. Edes BD:llä oleva Unseen Edition ei paljasta enempää siittimiä – joka toki mieskatsojalle on vain plussaa.

Ne kohutut seksikohtaukset ovat suomikatsojalle aivan liian kevyitä, joten Suomessa kohtauksille ja kohulle jopa suututtiin. "Missä on kunnon jyystö ja siemensuihkut? Kyllä minä taas mieleni pahoitin."

Ei hätää. Uusia mahdollisuuksia niin pippelibongauksiin, kuin anaalifistaukseenkin saadaan tulevaisuudessa jopa pariin otteeseen, kun suunnattoman hyvin menestynyt Fifty Shades of Grey saa jatko-osat Fifty Shades Darker ja Fifty Shades Freed vuosina 2017 ja 2018. Toivottavasti niissä on sitten myös juoni.

Blu-ray-versio onnistuu yllättämään positiivisesti yhdessä asiassa – se on pullollaan lisämateriaalia. Levyltä löytyy niin dokkareita, kuin myös 360-kierros Greyn kerrostaloyksiössä.

Lue myös arvostelu naisnäkökulmasta.

Mainos