Mainos

Will Smith ja Margot Robbie ovat mestarivarkaita ja ihastuneita. Se on yhtälö, jossa kaikki menee päin v*ttua.

Jess (Margot Robbie) törmää karismaattiseen mestarihuijari Nickyyn (Will Smith), joka opettaa neitokaiselle taskuvarkauden perusasiat. Pian kaksikko tiiminsä kanssa on lyömätön ja isommatkin rahasaaliit odottavat ottajaansa. Kun yhden suuren keikan jälkeen Nicky päättääkin jättää Jessin, seuraa tapahtumia valheiden vyyhti, jossa katsojan tarkkailu- ja arvailukykyä koetellaan.

Will Smith toimii leffan miespääosassa kivasti. Siihen oli alunperin toki ehdolla Ryan Golsing, Brad Pitt ja Ben Affleck. Kun kukaan heistä ei aikatauluiltaan ehtinyt Smith sai roolin – ja hyvä niin.

Mainos

Margot Robbien castaus olikin hämmentävämpi. Neitokainen oli nimittäin lomalla Kroatiassa, kun sai puhelinsoiton koekuvauksista. Nainen pakkasi 20-minuutissa, odotti lentokentällä kuusi tuntia, lensi Pariisiin, odotti toiset kuusi tuntia ja saapui kadonneen matkalaukkunsa johdosta mikroshortseissa ja ilman meikkiä New Yorkiin koekuvauksiin – täysin ajoissa. Will Smith sen sijaan oli pahasti myöhässä ja kertoi syyksi tulleen Queensista pahimpaan ruuhka-aikaan, johon Robbie kuittasi heti perään "Minä saavuin juuri Kroatiasta  ja olen ajoissa". Tuottajat olivat niin innoissaan asiasta, että kiinnittivät naisen heti rooliin. Häntä ennen ehdolla oli Emma Stone, joka kieltäytyi myös aikatalusyistä.

Seuraavaksi sama pariskunta nähdään yhdessä Batmanin arkkivihollisista kertovassa Suicide Squad -elokuvassa – ei tosin pariskuntana.

Itse elokuvana Focus on yllättävän viihdyttävä. Se alkaa melko verkkaisesti, esitellessään juurta jaksain henkilöitä ja varastamisen taikaa. Vasta puolivälin jälkeen elokuva käynnistyy kunnolla. Loppu onkin imuisaa twistien rullailua ja katsojalle paljastetaan mitä arvaamattomampia käänteitä. Loppuratkaisu on kuitenkin yliampuvan tökerö, joka osaltaan jättää hieman keskinkertaisen jälkimaun. Focus on silti ehdottomasti katsomisen arvoinen viihdetuokio.

BD-ekstroista löytyy perinteisiä kulissientakaisia haastattelukoosteita, erilliset esittelyt Will Smithistä ja Margot Robbiesta, poistettuja kohtauksia ja vaihtoehtoinen intro.

Mainos