Mainos

Toisen maailmansodan kovin panssarivaunutiimi joutuu sodan loppupuoliskolla elämänsä koitokseen.

Fury-lempinimellä kulkeva panssarivaunu on kersantti Wardaddyn (Prad Pitt) ja tämän tiiminsä koti Toisen maailmansodan aikana natsi-Saksassa. Kun Furyn poppoo saapuu edelliseltä keikalta ainoina eloonjääneinä, saavat he kaiken nähneeseen tiimiinsä uuden jäsenen – nuoren kirjuripojan (Logan Lerman), jonka uusi sijoituspaikka on raju tankki. Vaan pystyykö morsettajanuorukainen tulemaan toimeen, saati tappamaan ketään tosipaikan tullen? Sodan toiset kasvot paljastuvat niin kokemattomalle nuorukaiselle, kuin kokeneille taistelijoillekin.

End of the Watch (Poliisit) -elokuvan ohjaaja ja muun muassa The Fast and the Furious, sekä Training Day -elokuvien käsikirjoittaja David Ayer kokeilee viidennen kerran siipiään ohjaajana. Ja on pakko myöntää, että mies on synnynnäinen visionääri. Vaikkei Fury sotaelokuvien kuningas olekaan, on se rauhallisuudessaan silti vaikuttava ja todella näyttävä pätkä. Pelastakaa sotamies Ryan ja Platoon ovat saaneet historiankirjoihin toverinsa.

Mainos

Kunnon casting, aidot maisemat ja aidot tankkien replikat tekevät todella tehtävänsä elokuvan uskottavuuden maksimoimiseksi. Kaiken lisäksi vielä kiinnostava kasvutarina ja muiden furyttajien rankka historia on pahuksen mielenkiintoista katsottavaa.

Fury-elokuvan Blu-ray-bonareista löytyy hyviä dokumentteja, jotka kertovat kaikista niistä yksityiskohdista, joita ilman todellista uskottavuutta ei olisi saavutettu. Yksi mielenkiintoisimmista kohtauksista avaa jopa harvinaisen Tiger-tankin salat. BD-versio sisältää myös DVD-ekstroista poiketen lisukkeen, jossa tähdet puntaroivat tankissa näyttelemistä ja keskinäistä kemiaansa.

Mainos