Mainos

Vankilapersepanoja karttava Will Ferrell ja "asiantuntija" Kevin Hart lyövät hynttyynsä yhteen valmistellessaan sijoituspomon 10 vuoden vankilareissua.

Sijoitusmiljönäärivälipomo James King (Will Ferrell) omaa mahtavan kartanon, huippuduunin ja sekskikkään kihlatun (Alison Brie). Darnell (Kevin Hart) on puolestaan Los Angelesin eteläpuolen getoista kotoisin oleva perheellinen paskaduuniyrittäjä, joka yrittää tehdä kaikkensa elantonsa ylläpitämiseksi pinnallisessa metropolissa.
 
Kun eräänä päivänä Kingin amerikkalainen unelma sortuu ja hänet tuomitaan talousrikollisuudesta kymmeneksi vuodeksi pahamaineiseen San Quentinin vankilaan, päättää hän käyttää kuukauden järjestelyaikansa tehokkaasti hyväksi ja totutella mustan ihonvärin omaavan, ja siksi rikolliseksi luulemansa Darnellin kanssa vankilan vaikeisiin olosuhteisiin. On siis aika ryhtyä kovaksi!
 
 
Get Hard on kaksimielisen nimensäkin mukaisesti kikkelikomediaa, ganstaniggoja, tissejä ja rajua kiroilua sisätältävä karski komedia. Sen pääosaesittäjät kertovat täydellisesti elokuvan sisällöstä:  leffa nojaa Ferrellin typeryyteen ja Hartin äänekkääseen moottoriturpaan.
 
Elokuvan juoni on puhtaasti ennalta-arvattavaa hömppää Nuija ja tosinuija -hengessä, mutta se onnistuu olemaan myös ajoittain ihan hauska. 
 
 
Soundtrack ansaitsee erityismaininnan, silla leffan tiskijukka Christophe Beckillä on todella ollut homma kumihanskassa! Paskempikin juoni toimii, kun sitä rytmitetään radikaalilla musiikilla ja armottomilla tähdillä.
 
Get Hard on hyvin perinteinen jenkkihulluttelu, joka taatusti hoitaa tärkeimmän tehtävänsä – katsojan viihdyttämisen. Get Hard onkin täydellinen kevennys viikonloppuun, vaikka ei mikään vuoden komedia olekaan. Ei lähellekään.
 
Blu-ray-lisukkeista löytyy nivaska todella tylsiä kulissikurkistuksia ja naurukeloja. Extended Cut -lisänimike pitää sen sijaan paikkaansa, sillä leffassa on useita uusia, elokuvateatterissa näkemättömiä kohtauksia.
Mainos