Mainos

Legendaariset Ivan Reitmanin, Dan Aykroydin ja Harold Ramisin Ghostbusters-elokuvat ovat saaneet 4K-käsittelyn, sekä niputuksen yksiin Blu-ray-kansiin.

Ensimmäinen Ghostbusters – haamujengi (1984) esittelee yliopistossa työskentelevän tohtorikolmikon, jotka kehittelevät tutkimustensa tuloksena haamusieppaimen. Mitä enemmän he pääsevät sisälle kummitusten maailmaan, sitä enemmän he huomaavat niitä New Yorkissa olevan. Miehet ottavat valtavan pankkilainan ja perustavat yrityksen, jolla kaappaavat säiliöönsä nuo poltergeistin perkeleet.
 
Jatko-osassa Ghostbusters 2 – Haamujengi 2 (1989) miehet kamppailevat konkurssin kourissa, kunnes taas pahat voimat yrittävät ottaa New Yorkin valtaansa. Haamujengi virittää vehkeensä uusille ulottuvuuksille, sillä paha Vigo Von Homburg Deutschendorf yrittää saapua näköistaulun kautta tekemään 1600-luvulla kesken jääneitä tuhotöitään.
 
 
Ghostbusters-brändi on niin ikoninen, että se elää täysillä tänäkin päivänä, vaikka sen luomisesta on jo 30 vuotta. Juhlavuoden kunniaksi leffan alkuperäiset kelat on otettu uudelleenmasterointiin ja tuupattu Blu-ray:lle, remasteroidun 5.1-ääniraidan ja värikorjatun kuvan kera. Lopputulos näyttää hyvältä ja Ray Parker Jr.'n tunnusbiisi toimii edelleen kuin tauti.

Lisämateriaaleista löytyy kattavat katsaukset niin alkuperäisiin dokumentaareihin, kuin täysin uusin 30-vuotis juhlalisukkeisiin, joissa mm. Dan Akroyd kertoo tunnelmiaan ja tutustuu mainoskampanjaa varten rekonstruktoituun ECTO-1-autoon.
Mainos