Mainos

”Vastaa siihen v*%un puhelimeen!!”

Komedia-ohjaaja Paul Feigin näkemys modernista Ghostbustersista edustaa tasa-arvoa ja kääntää täten vanhat kuviot peilikuvaksi. Haamujengi koostuu Jenkkien suosituimmista naiskoomikoista ja hämmentävänä sihteerinä nähdään Thorinakin tutuksi tullut mieskomistus, Chris Hemsworth. Paletti on tosifanien mielestä paskaa, mutta näin puutuneen kriitikon mielestä varsin raikas ja yllättävän toimiva mikstuura.

Mainos

Elokuvan juoni toistaa pääpiirteittäin ensimmäisen, vuonna 1984 valmistuneen Ghostbusters-elokuvan tarinan. Juonta on muutettu yksityiskohtien osalta, joten ensimmäisen elokuvan sata kertaa nähneetkin saavat ihan kunnolla uutta katsottavaa. Vanhat hahmot, kuten Marsipaanimies ja Slimer ovat tietysti myös mukana. Samoin cameo-rooleissa vilahtavat kaikki elossa olevat alkuperäiset Haamujengiläiset.

Yksinkertaisuudessaan tästä on kyse: New Yorkia piinaa psykopaatti, joka haluaa päästää kaikki tuonpuoleisessa lymyilevät haamut valloilleen. Teknologiaansa kehittelevät tiedenaiset puolestaan haluavat kaapata jokaisen epäelävän ansaansa.

Bonuspuolelta löytyy älytön määrä pilalle menneitä otoksia kahden erillisen naurukelan ja poistettujen kohtausten voimin. Varsinaista making of -koostetta ei ole lainkaan, mutta elokuvassa näkyvän liman koostumuksesta sen sijaan on.

Mainos
ARVOSTELUN YLEISNÄKYMÄ
Ghostbusters (2016)
Edellinen artikkeliPeliarvostelu: The Last Guardian
Seuraava artikkeliBlu-ray-arvostelu: The Night Manager
Kirjoittaja on Respawn.fi-sivuston päätoimittaja.
blu-ray-arvostelu-ghostbusters-2016Uusi Ghostbusters on turhaan parjattu leffa. Se tekee remaken oikein, piristäen palettia kunnolla. Se viihdyttää ja naurattaa sekä jättää kaksi alkuperäistä leffaa ihan rauhaan, antaen niille hyvää tilaa olla elokuvaklassikoita uutuuspainoksesta huolimatta. Näin niitä remakeja kannattaisikin tehdä.