Mainos

Seitsemän-elokuvan ohjaaja on turauttanut Gillian Flynnin kirjaan perustuvan tiukan trillerin, jonka juoni pakottaa pysymään leffan äärellä pitkästä kestosta huolimatta.

Onnellinen ja täydellinen avioliitto – mutta miten sille käykään kun vaimo katoaa mystisesti? Sen joutuu kokemaan yrittäjäaviomies Nick Dunne (Ben Affleck), kun hän saapuu eräänä päivänä kotiin, jossa vaimon sijaan odottaa väkivallan jäljet. Paikallinen poliisi ryhtyy selvittämään tapausta, joka saa toinen toistaan oudompia käänteitä.
 
 
Ohjaaja David Fincher ei ole tehnyt uransa aikana juuri paskoja leffoja. Esimerkiksi Sei7semän ja Fight Club ovat niin vaikuttavia, että ne kestävät uudelleenkatseluita lähes loputtomasti. Melkein samaa voi sanoa Gone Girlistä. Melkein, sillä onhan elokuvan juonena toki arvoituksellinen rikos, jonka ratkominen on vain ensimmäisellä kerralla orgastista. Leffan juoni muuttuu ja kääntyy kuitenkin taidokkaasti niin monta kertaa, että sen voi aivan hyvin katsoa uudelleen. Imua nimittäin löytyy enemmän kuin Dysonin pölypussittomasta pölynimurista.
 
Fincher on on jälleen kerran löytänyt täydellisen näyttelijäkattauksen, jossa normaalisti melko ärsyttävä Ben Affleck onnistuu olemaan todella kiehtova, Rosamund Pikesta puhumattakaan. Pike muistuttaa vieläpä häiritsevän paljon allekirjoittaneen vaimoa kaikessa kieroudessaan ja suloisuudessaan. Tämä lisäsi allekirjoittaneen katselukokemukseen aivan omanlaisensa kiehtovuuden.
 

Rosamund Pike on häiriintyneen hyvä roolissaan.
 
Blu-ray ei harmillisesti sisällä kommenttiraitaa tuhdimpia ekstroja, mutta leffa on niin kovan luokan helmi, että ekstrat saattaisivat jopa pilata sen taikaa. Gone Girl on ehdottomasti paras vuonna 2014 tuotettu Hollywood-elokuva.
Mainos