Koti Elokuva-arvostelut DVD/BD/UHD/VOD Blu-ray-arvostelu: Guardians of the Galaxy

Blu-ray-arvostelu: Guardians of the Galaxy

Mainos
Marvelin elokuvauniversumi laajenee avaruuteen, uuden huumorintäyteisen Guardians of the Galaxy -seikkailun myötä.


Peter Quill (Chris Pratt) on avaruusseikkailija, joka saa käsiinsä mystisen taikaesineen. Pian hän huomaakin joutuneensa ihmisjahdin uhriksi, sillä paha Ronan haluaa esineen itselleen – hinnalla millä hyvänsä. Peter joutuu lyöttäytymään yhteen sekalaisen avaruusjengin kanssa, johon kuuluvat pesukarhu Rocket, puuhumanoidi Groot, arvoituksellinen Gamora ja kostonhimoinen Drax Tuhoaja.

Kun Peter saa selville avaruusesineen todelliset voimat, joutuu sekasankarijengi massiiviseen taisteluun, pelastaakseen koko galaxin lopulliselta tuholta.

Mainos

Isoa viihdettä

Guardians of the Galaxy on taattua Marvel-viihdettä, isolla kädellä. Poikkeuksena vakavaan supersankarirymistelyyn Guardians of the Galaxy tarjoilee myös huumoria. Pätkä naurattaa useaan otteeseen, joka on varsin harvinaista herkkua nykyajan toimintaelokuvaviihteessä.

Marvelin on pelätty ottavan hurtin ”kieli poskessa” -asenteen takia leffan kanssa takkiinsa, mutta sarjakuvayhtiössä leffaan uskotaan – jopa niin paljon, että jatko-osakin on lyöty lukkoon saapuvaksi vuonna 2017.

Taistelut avaruudessa

Elokuvassa ei juuri maapallolla käydä, eikä ihmisrotu todellakaan ole se valkokankaan vallitsevin. Avaruudessa kiidetään paikasta toiseen ja kaikki on galaktisen näyttävää. 3D-tehosteita pukkaa joka tuutista, vaikka itse stereoskooppinen 3D ei juuri lisäarvoa leffaan tuokaan. 3D toimii Blu-ray:lla hienosti, jos ruutu on todella iso, tai katsoja istuu lähellä töllöä.

Elokuva on pullollaan sivuhahmoja, joista monet ovat kiehtovan vekkulimaisia. Päähahmoista parhaiten kuitenkin erottuvat edukseen Pesukarhu Rocket (Bradley Cooper) ja Puu-ukko Groot (Vin Diesel).

Vaikka leffa on tajuttoman kovaa Marvel-tykitystä, ja vieläpä hauska sellainen, on sen käsikirjoitus kulahtanut ja loppuratkaisu haukotuttaa. Taas sorrutaan jäätävään lopputaisteluun, jonka katsomiseen puutuu nopeasti.

Guardians of the Galaxy on kuitenkin ongelmistaan huolimatta isoa viihdettä, joka pitää ehdottomasti katsoa, tiesi sarjakuvasta jotain tai ei.

Entäs ne levyekstrat?

Blu-ray-ekstroista löytyy kurkistuksia elokuvan tekoprosessiin, naurukelaa ja poistettuja kohtauksia. Kaiken kukkuraksi levyltä löytyy myös ainutlaatuinen katsaus Avengers: Age of Ultron -elokuvaan.

Mainos