Mainos

Keksijäkoira ja tämän poika seikkailevat historian merkkitapahtumissa yrittäessään vain palata normaaliin arkeen aikakoneongelman seurauksena.

Herra Peabody ja Sherman on 1950-luvun ensimmäisiin tv-animaatioihin perustuva samanniminen toimintaseikkailu. Muinaisessa tv-sarjassa keksijäkoira Peabody esitteli muikeita keksintöjään vastakehiteltyyn näköradioon viisiminuuttisissa jaksoissa. Nyt DreamWorks Pictures on jalostanut ideaa ja tehnyt nerokkaasta keksijäkoirasta ja tämän adoptiopojasta aikamatkaseikkailuelokuvan.

Leffassa Peabodyn adoptiopoika Sherman joutuu koulukiusatuksi ja tämän vuoksi ajautuu Peabodyn aikakoneen avulla historian eri merkkitapahtumien keskelle. Keksijäkoira seuraa perässä, mutta mikä neuvoksi, kun aikakoneesta loppuu virta.
 
 
Menin juuri edellisessä DreamWorks-leffan arvostelussa kehumaan yhtiön käsikirjoittajia ja ideointikykyä. Sama kehu jatkuu nyt, sillä DreamWorksin sisällä todellakin osataan homma nykyisin Disneyta ja Foxia paremmin.
 
Nyky-yhteiskunnalle täysin uusi Peabody ja Sherman -seikkailu on freesi alku uudelle leffasarjalle, joka saanee taatusti vielä Madacasgarin kaltaisen kulttimaineen ja muutaman jatko-osan. Toki Madacasgarin ja Shrekin kaltainen aikuisille tarkoitettu huumori puuttuu, mutta historiaa tuntevat aikuiset saavat leffan yksityiskohdista hauskoja ahaa-elämyksiä. Tarina toimii, seikkailu toimii ja renderöintijälki on hyvää, joten DreamWorksin ei voi kuin todeta onnistuneen Peabody-elokuvafilmatisoinnissaan.
 
 
Blu-ray sisältää elokuvan tuotantoon liittyviä lisukkeita tekstitettynä, varsin kattavasti. Lapsille on tarjolla myös aivopähkinää toimivien palapelien muodossa.
Mainos