Mainos

Peter Jacksonin viimeinen Hobitti-elokuva on poistettujen kohtausten hautausmaa.

Edellinen Hobitti-pätkä, Smaugin autioittama maa jäi turhaan cliffhangeriin, jossa Smaug-lohikäärme uhkasi grillata avuttoman jokikylän. Viimeinen leffa jatkuu tietysti suoraan siitä ja arvaahan sen miten siinä käy. Täysin turhan taistelukohtauksen jälkeen alkaa parituntinen vatvonta ja kaikkien kansojen keskinäiset kahinat, joita sekoittaa vielä örkkien hyökkäysaallot.
 

Viidennessä Hobitissa soditaan nimensäkin mukaan lähes koko ajan.
 
Viimeinen Hobitti-leffa onkin lähes pelkkää digitaalista sodankäyntiä, eeppisin kamera-ajoin. Se näyttää ajoittain todella vaikuttavalta, mutta juonesta ei ole tarjolla enää mitään. 300 sivuiseen kirjaan perustuva pitkitetty ja kolmeen osaan silputtu elokuvaversio käytti kaikki paukkunsa kahdessa ensimmäisessä elokuvassa. Juoni on turhaa "hohhoijaa" -kuraa, jossa ei valitettavasti ole mitään mielenkiintoista. Parasta kaikessa onkin saada raskas elokuvatrilogia päätökseensä.
 

Elokuvan blondeilla ei aina ole hauskempaa.
 
J.R.R. Tolkienin perikunta on onneksi kieltäytynyt myymään The Silmarillion -kirjan oikeuksia elokuvakäyttöön, joten Hobitti-trilogia jäänee viimeiseksi Tolkien-filmatisoinniksi. Ja se on hyvä, sillä Peter Jackson on melkeinpä raiskannut Hobitti eli sinne ja takaisin -satukirjan, lähes totaalisesti.
 
Vaikka Hobitti – Viiden armeijan taistelu on näyttävä ja sen näyttelijäsuoritukset ovat huippua, on trilogian päätöselokuva koko Sormusten herra– ja Hobitti-sarjan huonoin.
 
BD:n lisämateriaaleille on varattu kokonaan oma levynsä, joista löytyy pari pitkää dokumenttia, musavideo ja kolmas osa Uusi-Seelanti-dokumentista.
Mainos