Mainos

Ihmisiä pelkäävät mörköset ovat täällä taas – lapsellisissa tunnelmissa.

Alunperin Boratin ja Brunon tekijöiden animaatiohitti jatkuu toisella osalla, jossa vampyyrityttö Mavis (Selena Gomez/Yasmine Yamajako) jatkaa elämäänsä menemällä naimisiin hipsteripoikaystävänsä kanssa. Pian hotellia isännöivä Kreivi Dracula (Adam Sandler/Jukka Rasila) saa kuulla tulevansa papaksi. Vielä viisivuotianakaan jälkikasvu ei kuitenkaan osoita merkkiäkään hirviöisyydestä, joka on vampyyrisuvulle tärkeää. Hänen vanhempansa tietysti hyväksyvät ihmispörröpään sellaisena kuin hän on, mutta pappavampyyri haluaa kokeilla omia, häikäilemättömiä kasvatusmenetelmiään torhampaiden esiinhoukuttelemiseksi.

Adam Sandlerin tähdittämä, käsikirjoittama ja tuottama vampyyrisatu syöttää jopa aikuisiakin naurattavaa huumoria, valtavana tulvana elokuvan ensimmäiset 40 minuuttia. Sitten jotain tapahtuu ja leffa lässähtää mussuttelemaan eriarvoisuudesta, hyväksymisestä ja rasismista. Huumori unohtuu lähes kokonaan ja elokuva alkaa valistamaan.

Mainos

Elokuva jatkaa koko loppupuoliskon tärkeää, mutta puuduttavaa valistustaan, eikä tarina onnistu kestämään rautaisena loppuun saakka. Onhan asia tärkeä, mutta olisihan se hyvä pitää komediat komediana ja opetusohjelmat opetuslaitoksissa.

Ensimmäisen elokuvan alkuperäisellä ääniraidalla Cee-lo Greenia fanittaneet joutuvat pettymään jatko-osaa katsoessa, sillä laulaja ei päässyt uusimaan muumiohahmonsa ääninäyttelytyötä, koska poliisin pirulaiset menivät ja pidättivät miehen juuri äänitysten aikana. Hänet korvasi vaisumpi Keegan Key.

Suomeksi dubattu ääniraita on laadukas ja läpätkin toimivat. Suomentajalle propsit. Aikuisille on silti suositeltavampaa kuunnella originaaliraitaa, sillä siten elokuva on alunperin tarkoitettu katsottavaksi.

Hotel Transylvania 2 ei yllä ensimmäisen elokuvan tasolle, vaikka visuaalisesti onkin todella viehko. Myös 3D:tä hyödynnetään useasti ja syvyys on uskottavaa. Se ei kuitenkaan riitä pelastamaan trans-jatko-osaa valistuspropagandan tylsästä ikeestä.

Blu-rayn lisämateriaaleista löytyy leikkejä, pelejä tehtäviä ja elokuvan hahmoihin liittyvää tuotantoaineistoa. Yhtenä hauskimpana nähdään äänitaiteilijan oma pätkä, jossa esitellään erilaisten foley-äänien luontiprosesseja.

Mainos