Mainos
Vanha kunnon Frankensteinin hirviö on saanut modernin elokuvansa, joka ei juuri liity Mary Shelleyn alkuperäistarinaan.
 
Victor Frankenstein (Aden Yong) kokoaa seitsemästä eri ruumiista yhden kokonaisuuden, jonka onnistuu herättämään henkiin kyseenalaisin kokeiluin. Kun epäonnistunut ihmisluomus (Aaron Eckhart) ei suostukaan kuolemaan, päättää hirviö kostaa ja tappaa sekä Victorin, että tämän vaimon. 200 vuotta myöhemmin mallin näköinen, lyhyttukkainen "hirviö" sotkeutuu demonien ja enkelten salaiseen sodankäyntiin (WTF?!?)
 
 
Mary Shelleyin vuonna 1881 kirjoittama tarina pulttikaulausesta, parsitusta hirviöstä on klassikko, joka loi kauhukirjallisuuden ja sen monet sivuhaarat. Stuart Beattien ohjaama ja käsikirjoittama versio tarinasta jalostaa seikkailua käsittämättömään demonit vastaan enkelit suuntaan, joka ei liity pätkääkään alkuperäisteokseen. Beattien tarina ei taatusti kunnioita alkuperäistä, vaan raiskaa koko Frankensteinin nimen. Eipä ihme, että leffan Suomen elokuvateatterijulkaisu jäi välistä ja leffa julkaistiin suoraan levypainoksena.
 
 
Aaron Eckhart ei ole ruma, pitkäpäinen, puolikalju, ihmisviemäri vaan treenattu ja komea alfauros. Tyyli ei sovi Frankensteinin hirviölle lainkaan, vaikka mies näyttelijäintyönsä hyvin hoitaakin.
 
Tarina on karmaiseva kakkaläjä, jonka katsominen käy työstä. Elokuva on yksinkertaista viihdettä, mutta se on aivan liian itsestäänselvää ja todella tylsää koettavaa.
 
Lisäksi elokuvan tehosteista osa on jäänyt viimeistelemättä. Esimerkiksi lukuisat tulianimaatiot ovat viimeistä silausta vaille valmiita, joka antaa elokuvasta halvan ja amatöörimäisen kuvan.
 
Blu-ray-versiosta ei löydy bonusmateriaalia lainkaan, sillä kukapa nyt olisi halunnut keskeneräistä leffaa kehua.
Mainos