Mainos
Neljäs Jack Ryan -elokuva aloittaa Tom Clancyn luoman hahmon seikkailut aivan alusta, tuoreella näkökulmalla ja tarinalla, josta ei ole koskaan tehty kirjaa.
 
Jack Ryanin (Chris Pine) taru aloitetaan aivan alusta, kun tämä vielä palveli Yhdysvaltain armeijan leivissä. Lento-onnettomuuden seurauksena hän halvaantui ja pääsi älykkyytensä ansiosta CIA:n leipiin. Kun vuodet vierivät ja kunto alkaa olemaan kohdillaan, joutuu Jack ensimmäiselle kenttäkeikalleen Moskovaan, jossa Yhdysvaltain ja lopulta koko maailman taloudellinen tilanne on uhattuna. Jaskan on kasvettava täydelliseksi agentiksi nopeammin, kuin kasvava uhka.
 
 
John, eli Jack Ryan yhdistää ei yhtä, vaan molemmat amerikkalaiset oletustoimintanimet samaan hahmoon. Jää epäselväksi, minkä vuoksi Johnista muuttuu Jack, mutta se on ehdottomasti elokuvan hulvattomin yksittäinen asia. Muissa asioissa elokuva onnistuu hyvin. Se on jännittävä ja erittäin viihtyisä. Se jaksaa hitaasta alustaan huolimatta koukuttaa helposti loppuun asti – siten, että leffasta jää vielä ihan hyvä makukin. Jatko-osa on taatusti tekeillä, vaikka harmillisesti sitä ei pääse enää kirjailemaan edesmennyt hahmon luoja Tom Clancy.
 
 
Mininenäinen ja tuuheakulmakarvainen Chris Pine hoitaa roolinsa hienosti ja uskottavasti. Keira Knightleynkaan roolissa ei varsinaisesti ole mitään vikaa, mutta naisen alapurenta ja Hollywoodille poikeuksellisena posliinikuorettomilla hampailla esiintyminen häiritsee katsomiselämystä oudosti. Alunperin 20 vuotta sitten Kevin Costnerin piti esittää Jack Ryania, mutta on nyt päätynyt CIA-johtajan rooliin. Costner on kova, vaikka sivurooli jääkin varsin mystiseksi hahmoksi. 
 
Leffan ohjaaja Sir Kenneth Branagh näyttelee pääpahista, venäläistä bisnespohatta Viktor Chereviniä. Hänen ääntämisessään ei ole mitään vikaa, mutta ulkonäkö ei muistuta pätkääkään ryssää. Vaikka Branagh on kovatasoinen näyttelijä, on hän täysin väärä tyyppi venäläismulkun rooliin.
 
 
Blu-rayn ekstroista löytyy paljon kiinnostavaa katseltavaa kulissien takaa. Pätkissä on sekä itse leffan tekemistä, että haastatteluja. Lisäksi pakolliset poistetut kohtaukset juhlivat olemassaolollaan.
 
Jack Ryan: Shadow Recruit on hyvä toimintatrilleri, ja loistava esiosa tuleville jatkopaloille, mutta mitään uutta se ei tuo genreensä. Katseluarvoa on tasan yhden kerran verran.
Mainos