Mainos
Jackass-ryhmä on jälleen meikannut Johnny Knoxvillen kasikymppiseksi, irstaaksi äijäksi, joka aiheuttaa pahennusta pahaa-aavistamattomien jenkkien kustannuksella.
 
Irving Zisman (Johnny Knoxville) on 86-vuotias pahansisuinen ja kärttyinen pappa, joka joutuu huolehtimaan tyttärenpojastaan Billysta (Jackson Nicoll), kun tämän äiti passitetaan linnaan. Vasta vaimonsa menettänyt Irving ehti jo elää hetken villin poikamieselämän toivossa, mutta vastuu lapsesta saa hänet entistä kärttyisemmäksi. Niinpä Irving päättää viedä pojan isälleen, toiselle puolelle Amerikkaa.
 
 
Borat (2006) -elokuvan hengessä toteutettu juonellinen piilokameraelokuva Bad Grandpa on härski paketti. Jackass-ryhmän ydintiimin Jeff Tremainen ja Johnny Knoxvillen loistoideat ja röyhkeys, sekä Paramount Picturesin 15 miljoonan dollarin budjetti ovat tuottaneet kunnon sikaviihdettä, tavisihmisten kustannuksella. Vanhat kunnon Jackass-jaksot 1990-luvun lopusta ja 2000-luvun alusta palautuvat vahvasti mieleen.
 
Elokuvan hyvän hengen rikkoo ehdottomasti sen typerä näytelmätarina, joka ei sovi leffaan pätkääkään. Kohtaukset ovat täysin turhia ja aivan liian pitkiä. Elokuvan "tarinan" olisi voinut hienosti kuljeettaa Borat-leffan tavoin kertomalla sen ydinkohdat piilokamerasketsien pohjustuksessa ja sen aikana. Nyt elokuvassa on ⅓ turhaa kuraa, joka rikkoo hyvän fiiliksen, huonolla näyttelijäintyöllä.
 
Vaikka Knoxvillen maski ja omat suoritukset ovat röyhkeydessään ja pokassaan kympin arvoisia, on pakko nostaa hattua myös järkyttävän hyvin tehtävänsä hoitaneelle kahdeksanvuotiaalle Jackson Nicollille. Harvalla pojalla on niin paljon itseluottamusta, että tyttönä esitetty strippishow sujuu tuosta vain.
 
 
Blu-ray:n bonuksista löytyy hyvä nippu poistettuja kohtauksia, karsittuja sketsejä ja näin tehtiin -materiaalia, jotka katsoo helposti kaikki putkeen leffan päätyttyä. Uudelleenkatseluarvoa Paha pappa -leffalla ei sen hauskuudesta huolimatta juuri ole, paitsi ehkä uuden materiaalin turvin julkaistun Jackass Presents: Bad Grandpa .5 -elokuvan verran, jonka näkee vain amerikkalaisissa VOD-palveluissa, pikkuhiluja vastaan.
 

Mainos