Mainos

Aito ja alkuperäinen Bourne-ohjaaja Paul Greengrass palaa kerran vielä ohjaajan pallille, toteuttamaan modernin Medusa-toimintatrillerin.

Jason Bourne (Matt Damon) on jälleen CIA:n kiikarissa. Organisaatio tahtoo ex-agentin pois päiviltä, kun Bourne itse puolestaan haluaa tutkia isänsä historiaa CIA:n tähtenä. Sen kummemmasta juonesta ei ole kyse, mutta viekkaasti etenevä jännäri pitää katsojan otteessaan ja viihdyttää takuuvarmasti.

Mainos

Viides Bourne-elokuva palauttaa Matt Damonin takaisin nimikkohahmonsa rooliin. Damon on silminnähden harmaantunut ja rypistynyt. Se ei haittaa, sillä mies nojaa viidennessä leffassa enemmän hiippailuun kun varsinaiseen rymistelyyn. Uskottavuus pidetään siis hyvin hanskassa.

Rymistelyä on silti luvassa heti introssa ja todella näyttävässä loppukohtauksessa Las Vegasissa. Vegasin stripillä tapahtuva takaa-ajoräime on parasta hetkeen, sillä kuvauksissa ei käytetty lainkaan tietokoneanimaatioita. Harmillisesti kuvakerronta on Greengrassin tapaan älyttömän levotonta ja pumppaavaa, eikä autoactionista pääse nauttimaan sataprosenttisesti.

Itse elokuvana Jason Bourne on keskiviihdyttävä toimintakela. Sen katselee oikein mieluusti, mutta uudelleenkatseluarvoa ei ole ensimmäisten Bourne-leffojen tapaan yhtä voimakkaasti. Viides Medusa on silti paljon edellistä osaa parempi ja tyydyttää taatusti Bourne-fanien toiveet.

Lisukkeissa enemmän actionia

Lisämateriaaleista löytyy seitsemään osaan paloteltu making of -kooste, joka näyttää muun muassa Las Vegasin kohtaukset huomattavasti itse elokuvaa vaikuttavammin. Ainakin nämä lisukeklipit ovat ehdottomasti katsomisen arvoisia.

Mainos
ARVOSTELUN YLEISNÄKYMÄ
Jason Bourne
Edellinen artikkeliCrash Bandicoot PS4 vs PS1-vertailu
Seuraava artikkeliNämä pelit julkaistaan tällä viikolla (50)
Kirjoittaja on Respawn.fi-sivuston päätoimittaja.
blu-ray-arvostelu-jason-bourneJason Bourne on keskiviihdyttävä toimintakela. Sen katselee oikein mieluusti, mutta uudelleenkatseluarvoa ei ole ensimmäisten Bourne-leffojen tapaan yhtä voimakkaasti. Viides Medusa on silti paljon edellistä osaa parempi ja tyydyttää taatusti Bourne-fanien toiveet.