Mainos

Keanu "Speed" Reeves päättää toimintaelokuvataukonsa rehellisellä kostoräiskinnällä.

John Wick (Keanu Reeves) on entinen palkkatappaja, joka jätti työnsä hoitaakseen sairasta vaimoaan. Kun vaimo sitten kuolee, miehelle jää ainoastaan jäljelle heidän yhteinen koiranpentunsa ja talonsa. Eräänä yönä hänen kotiinsa kuitenkin tunkeudutaan rosvojen toimesta, jotka mesoavat, varastavat hänen keräilyautonsa ja tappavat miehen pikkukoiran. Se on suuri virhe! John Wick flippaa, takoaa betonilattian kätköistä vanhan asevarastonsa ja lähtee puhtaasti vanhanaikaiselle, verenhajuiselle kostoretkelle.
 
 
John Wick ei ole megabudjetin Hollywood-tuotos, vaan pienemmän rahan indiepätkä, jota tähdittävät silti isot nimet, kuten Michael Nyqvist ja Willem Dafoe. Elokuva ei myöskään ole mikään moniulotteinen draamaihanuus, vaan rehellinen toimintaelokuva, joka pitää uhriluvun korkealla ja sydämen asian tärkeimpänä. Leffa hakee inspiraatiotaan sarjakuvista, mutta myös hieman viehkosta Kreikan Mytologiasta. John Wick yllättää positiivisesti!
 
 
Elokuvan parasta antia ovat kiinnostavat hahmot ja aidot stunttikohtaukset, joita voi ihastella niin nyrkkitappelukoreografian, kuin autotakaa-ajojenkin muodossa. CGI-tehosteet ovat minimissä ja meininki on aitoa oldschoolia.
 
Vaikka John Wick on Keanu Reevesin elokuva, jossa Reeves on todellinen harvasanainen tähti, laukoi mies elokuvan Hollywoodin pressitilaisuudessa olevansa katkera siitä, ettei saa enää suuria rooleja. Speed'n ja Matrix-trilogian ajat ovat ohi, ja se on tähden mielestä perseestä. John Wick on kuitenkin yllättänyt muutkin kriitikot niin positiivisesti, että leffa saattaa saada hyvin todennäköisesti jatkoa – ja jos yleisö rakastuu, nähdään Reevesiäkin jatkossa enemmän isoissa rooleissa.
 
Blu-ray on ahdettu ekstrojen osalta täyteen kulissien kätköissä tapahtunutta dokumentaaria. Matskua tarjoillaan kuuden klipin verran, joiden yhteiskesto on reilu puolituntia. Lisäksi bonuksista löytyy ohjaajien kommenttiraita.
Mainos