Mainos

Jos elokuva saa IMDb:ssa 3,1/10, niin silloin siihen on syynsä.

Nicholas Cage esittää jämäkkää lentokapteeni Rayford Steelea, joka laiminlyö parisuhdettaan ja aikuisten lastensa kanssa hengailua. Hän mielummin lentää toiselle puolelle planeettaa parittelemaan Nicky Whelanin esittämän lentoemon kanssa. Kasetti menee kuitenkin rullalle, kun yhtäkkiä kesken lennon puolet maailman ihmisistä katoaa. Mikä neuvoksi, kun lennonjohdoissakaan ei enää kukaan vastaa kutsuhuutoihin? Entäpä maankamaralla, jossa katastrofit pääsevät valloilleen?
 
 
Paperilla Left Behind (eli epäloogisesti suomeksi "Kadotettu maailma") kuulostaa paperilla hyvältä. Siitä tulee myös mieleen Stephen Kingin Langolieerit (tai Välitila) vuodelta 1995, joka säväytti, pelotti ja kiinnosti aikoinaan valtavasti. Kadotettu maailma ei kuitenkaan noudata Kingin klassikon tarinaa vaan on räpeltänyt Jerry B. Jenkinsin ja Tim LaHayen yhteistyönä jotain hirvittävää sontaa. Leffan käsikirjoitus on puolivälistä eteenpäin niin järkyttävää rapaa, että on täysi ihme miten kukaan on lähtenyt sitä rahoittamaan. Vic Armstrongin ohjauksesta ei parane edes mainita, sillä leffan henki haisee auringossa tummuneen kananmunan, vihertävän lohen ja kastellun kissanpaskan risteytykseltä.
 
 
Jos elokuva on pakko katsoa, suosittelen odottamaan sen tv-ensi-iltaa. Jos se on pakko nähdä heti, se kannattaa vuokrata varauksella. Jos se tekee mieli ostaa, kannattaa ostaa se lahjaksi vihamiehelle.
Mainos