Mainos

Serkukset joutuvat kadonneen kissan metsästysoperaatiossan huumekartellin ytimeen, joka puolestaan jahtaa meksikolaista huumekartellia.

Mustat serkukset Clarence (Keegan-Michael Key) ja Rell (Jordan Peele) – jotka rakastavat valkoisten musiikkia – törmäävät suloiseen kissanpentuun, joka on pakosalla meksikolaisesta huumekartellista. Serkukset nimeävät pörröolennon Keanuksi. Kun Rell palaa eräänä iltana kotiinsa, huomaa hän irtaimistonsa olevan tuhannen tärveltynä ja Keanun kadonneen. Naapuri tietää, että Keanu on kidnapattu paikallisen gettojengin toimesta. Serkukset päättävät kokeilla onneaan ja pelastaa uuden perheenjäsenensä.

keanu

Mainos

Keanu on epävirallista jatkoa amerikkalaiselle tv-viihdesarja Key & Peelelle, jossa nähdään amerikan Aku Hirviniemi ja Riku Nieminen omanlaisessa komediassaan. Keanun ohjauksesta vastaa Key & Peele -sarjan tirehtööri Peter Atencio, joten sarjan fanit ovat olleet takuulla Keanusta mehuissaan.

Huumassa voivat olla myös sarjaa tuntemattomatkin. Keanu on astetta nokkelmapaa kreisikomediaa, jossa yllätyksillä omituisilla, hassuilla twisteillä on paikkansa. Popkulttuuria pitää tuntea, jotta läpät aukeavat, eikä amerikkalaisen kulttuurin syvempi tietämyskään ole pahasta. Jos pohjatietoa ei ole yhtään, voivat monet vitsit mennä ohi. Key ja Peele ovat kuitenkin ihan hupiukkoja kumpainenkin, eli varmasti joku hymähdys leffasta joka tapauksessa irtoaa.

Lisää B-puolella

BD:n ekstrat ovat tavanomaisia ja hitusen kuivakoita lisukkeita, mutta kukapa niitä pääannoksena maistelisikaan. Ekstrat ovat ekstroja ja sillä hyvä.

Mainos
ARVOSTELUN YLEISNÄKYMÄ
Keanu
Edellinen artikkeliPeliarvostelu: Here They Lie
Seuraava artikkeliBlu-ray-arvostelu: Roar
Kirjoittaja on Respawn.fi-sivuston päätoimittaja.
blu-ray-arvostelu-keanuKeanu on vaihtoehtoinen buddy-komedia, joka yllättää kummallisilla käänteillään.