Mainos

Tutkiva journalisti Gary Webb paljasti 1990-luvun puolivälissä CIA:n tuoneen Yhdysvaltoihin huumeita Meksikosta – tästäkös CIA:ssa riemastuttiin.

San Diego Mercury News -lehden toimittaja Gary Webb (Jeremy Renner) sai kuulla omituisen puhelinsoiton seurauksena oikeusjutusta, joka johdatti miehen koko USA:n pahimman huumeaallon alkusijoille. Lähteiden kautta käy ilmi, että koko huumeräjähdyksen takana oli tiedustelupalvelu CIA. Kun Webb julkaisi The Dark Allience -artikkelinsa San Diego Mercury News -lehdessä, sai se välittömästi valtavat mittasuhteet, kohun ja maan hereille. CIA kuitenkin aloitti pitkäpiinaisen jahdin, saadakseen lynkattua Webbin henkisesti ja lopulta fyysisesti.

Tositarinaan perustuva Kill the Messenger on True Blood -ohjaaja Michael Cuestan näkemys vuoden 1996 tapahtumista. Se näkemys on toteutettu ja kuvattu hyvin.

Mainos

Kill the Messenger on aito ja tarkkaan rakennettu kuvaus hitaasta journalismista ja siitä miten raadollista totuudesta kirjoittavan toimittajan työ voi pahimmillaan olla. Myös Suomessa toimittajat joutuvat ajoittain piinan kohteeksi, esimerkiksi näinä aikoina tuodessaan esiin Ilja Janitskinin uutissivustoiksi tekeytyvien propagandasivustojen taustoja ja motiiveja. Kill the Messenger onnistuu tuomaan juuri tämän journalistityön mustan puolen fiiliksen, hienosti katsojan "nautittavaksi".

Blu-rayn bonusponttoonista löytyy poistettujen kohtausten ja kommenttiraidan lisäksi kolme pariminuuttista koostevideota, jotka eivät paljon mieltä lämmitä. Itse elokuva on kuitenkin todella kova biografia.

Mainos