Blu-ray-arvostelu: Kingsman: Salainen palvelu

Mainos
Kingsman on kuin 60-luvun Bond-klassikko Kick-Ass-mausteilla.

Eggsy (Taron Egerton) on englantilainen, vähäosoisen perheen teinipoika, jossa salaisen palvelun agentti Harry Galahad (Colin Firth) huomaa valtavan potentiaalin. Hän päättää ottaa poikasen mukaan salaiseen päämajaansa, jossa joukko muitakin salaisia agenttikokelaita on valmistautumassa salaiseen once-in-a-lifetime-kokeeseen. Samaan aikaan maailmanvalloitusta suunnitteleva pahis Valentine (Samuel L. Jackson) tarjoaa globaalisti ilmaisia puhelinliittymiä, joiden sim-korteissa piilee ylläri.

Kuin verisempi Bond

Mainos

Ohjaaja Matthew Waughn on toteuttanut lapsuutensa agenttielokuvien ja tv-sarjojen huippuhetket ja parhaat palat yhdeksi toimintaseikkailuksi. Sen huomaa leffan tyylistä ja rakenteestakin. Elokuvan tarinassa on Bond-tyyppistä tyylikkyyttä ja pahiksia, joiden vammat on käännetty aseiksi – mikäs sen coolimpaa!

Leffa on myös pullollaan kaunistelematonta väkivaltaa, sekä rajulla maulla tehtyä komiikkaa, joka huvittaa aidosti. Elokuva lyö myös seksistisesti yli, mutta mikäpä siinä!. Allekirjoittanut nautti jokaisesta läpästä ja toimintakohtauksesta kuola valuen.

Merkillisiä sattumuksia kulisseissa

Leffaa ei tehty kuitenkaan tuosta vain. Päätähdet joutuivat puolen vuoden liikunta- ja taistelukoulutukseen, sekä tietysti myös superdietille. Päätähdet tekevätkin itse lähes kaikki stunttinsa, jopa ikämies Firth.

Helpolla eivät päässeet myöskään kuvaajat ja äänimiehet, sillä jo ensimmäisenä kuvauspäivänä tekniikka vedentäyttökohtauksessa petti, ja vesi nousi kyseistä kohtausta tehdessä polvirajan sijaan kattoon saakka, jolloin näyttelijät panikoivat ja kuvauskalustoa tuhoutui. Osa materiaalista saatiin kuitenkin talteen ja näyttelijöiden reaktiot vesiansakohtauksessa ovat aitoja.

Leffan tyylikkyys toi miesmuodin niin hyvin, esille, että se sai jopa oman pukumallistonsa Englannin arvostetuimpien miestenliikkeiden eksklusiivivalikoimiin. Pukumallistot suunniteltiin vartavasten elokuvaa varten, mutta nyt kyseisiä pukuja saa jokainen (varakas) halukas. Kingsmanista tuli lopulta myös tahattomasti trendsetter.

”Kingsmanista tuli lopulta myös tahattomasti trendsetter”

Kingsman on helvetillisen kova toimintapätkä, jonka tarina on imuisa, tyyli siisti, toiminta raivopäistä, huumori hyvää ja hahmot värikkäitä. Paketti toteuttaa täydellisen viihde-elokuvan kriteerit.

Blu-ray-ekstroista löytyy kattava making of -dokkari, joka käy oikeasti ja kiinnostavasti läpi elokuvan tärkeimpien osa-alueiden ja kohtausten tuotannot.

Mainos
ARVOSTELUN YLEISNÄKYMÄ
Kingsman: Salainen palvelu
Edellinen artikkeliBlu-ray-arvostelu: Foxcatcher
Seuraava artikkeliBlu-ray-arvostelu: Mortdecai
blu-ray-arvostelu-kingsman-salainen-palveluKingsman on helvetillisen kova toimintapätkä, jonka tarina on imuisa, tyyli siisti, toiminta raivopäistä, huumori hyvää ja hahmot värikkäitä. Paketti toteuttaa täydellisen viihde-elokuvan kriteerit.