Koti Elokuva-arvostelut DVD/BD/UHD/VOD Blu-ray-arvostelu: Kummeli V

Blu-ray-arvostelu: Kummeli V

Mainos

Siitä on kuusi vuotta kun edellistä Kummeli-viihdettä saatiin naureskella elokuvateattereissa Jackpotin voimin. Nyt odotus on päättynyt, sillä legendaarinen Porkkana Ryhmä on koossa jälleen, ja lopputuloksena on neljän itsenäisen tarinan ja 1,6 miljoonan euron komediaelokuva.

Elokuvan pääjuonessa suomenruotsalainen Stina (Kaisa Mattila) ja tämän mainostoimistograafikkomiehensä (Heikki Hela) palkkaavat kesämökin korjaajaksi sekavanoloisen Monkki Mähösen (Heikki Silvennoinen), joka pian asuttaa koko mökin ja muuttaa siitä festivaalikeskuksen. Kun Stinan isä saapuu paikalle, lähtee kaikkien osapuolten hommat lapasesta. Päätarina johdattaa katsojan saumattomasti myös kolmeen muuhun pikkutarinaan.

”Neljä pientä tarinaa toimivat hyvin”

Kummeli V on kuuluu siihen kategoriaan, jonka suomalaiset elokuvantekijät oikeasti parhaiten osaavat – komediaan. Uusin Kummeli-leffa on loisto osoitus siitä, että 1,6 miljoonaa euroa voidaan käyttää myös erittäin toimivasti komediaan, eikä vain kuolemansynkkään, suomalaista sielumaisemaa kuvaavaan ahdistusdraamaan. Neljä pientä tarinaa toimivat hyvin ja jaksavat pitää mielenkiinnon yllä juuri sopivasti.

Kummeleiden hahmot ovat tutulla tavalla övereitä, mutta silti ”realistisia”, oikean elämän irvikuvia. Silvennoinen on jälleen kerran hassuin, sillä miehen täydellinen koomikkokarisma on lyömätön. Propsit saavat myös Heikki Kinnunen, Jukka Rasila ja Aake Kalliala loistavista hahmoistaan.

Mainos

”Kummeli Jackpot aloitti ensimmäisen väsähtäneemmän Kummeli-sesongin”

Kummeli V ei kuitenkaan Kummeli-leffana ole timanttisinta huippua. Kummeli Stories ja Kummeli Kultakuume -elokuvien tasolle ei ylletä. Kummeli Jackpot aloitti ensimmäisen väsähtäneemmän Kummeli-sesongin, joka jatkuu nyt viidennessä elokuvassa. Valitettavasti.

Uusin Kummeli-elokuva uppoaa taatusti sekä vanhoihin 1990-luvulta asti Kummeleita fanittaneisiin hulluihin, kuin myös täysin uusiin nuorukaiskatsojiin. Meininki on varsin poikamaista ja vekkulia, eikä muuta tarvita. Ennakko-odotukset on syytä pitää kuitenkin matalalla.

Mainos