Mainos

Stephen Kingin kauhuelokuvat ovat legendoja, mutta tekeekö mies edelleen niin hyvää jännitystä, että tuoreinkin on instalegenda?

Anderssonin perhe elää amerikkalaista unelmaa. Varttuneen perheen lapset ovat jo aikuisia ja elämä hymyilee hyvin toimeentulevalle pariskunnalle. Kun perheen rouva Darcy (Joan Allen) löytää vahingossa miehensä (Anthony LaPaglia) kätköistä vastenmielisen löydön, alkaa pelkotilat ja mielikuvitus piinaamaan perheidylliä, joka ei enää koskaan voi palautua ennalleen – vai voiko?

Legendaarisen kauhukirjailija Stephen Kingin kirjoista revityt kauhuleffat ovat mielukivutksellisia, sairaita ja todella koukuttavia. Klassikoita siis. Mutta kuten meillä kaikilla, alkaa Kinginkin tarinoissa näkymään ehtoopuolen väsymys. Vaikka tarinassa on imua ja ohjaaja Peter Askin on kaikkensa yrittänyt, ei Kingin tuoreimmasta tarinasta ole klassikoksi. Kaikki kortit lyödään heti kättelyssä pöytään, eikä leffan loppupuolisko tuo mukanaan mitään kiinnostavaa, vaikka sitä jatkuvasti odottelee. Lyhytromaanina tarina varmasti uppoaa lukijaan elokuvaa paremmin.

Mainos

Näyttelijäsuoritukset ovat hyviä, mutta eivät poikkeuksellisia. Ilman johtolankaa -tv-sarjasta tuttu Anthony LaPaglia vaikuttaa hulluudellaan, mutta piinaavista Jack Nicholsonin rooleista ollaan pirun kaukana.

Mainos