Mainos

Mitä jos dinosaurukset tappanut meteoriitti olisikin missannut Maan – kaikki olisi voinut olla toisin.

Disney-Pixarin uusimmassa dinosaurusperheen kuopus joutuu kohtaamaan kaikki pelkonsa ja kasvamaan ihmis… dinosauruksena itsevarmaksi ja rohkeaksi seikkailijaksi – Leijonakuninkaan vanavedessä. Leffan juoni on sen verran itsestäänselvä, että jätetään siitä kertominen elokuvalle itselleen.

”Elokuvan visuaalisuus ottaa taas askeleen lähemmäs realismia”

 

Valtavien konfliktien ja irtisanomisten sekä kuuden vuoden kituuttamisen jälkeen Pixarin tuoreimman leffan puikkoihin pestattiin täysin kokematon, mutta tunteita ja tarinoita hyvin käsittelevä rivianimaattori Peter Sohn. Valinta oli täysin oikea, sillä Kunnon dinosauruksen käsikirjoitus ei ole kultaa, mutta sen toteutus ja tunnelma on kaunista ja tunteikasta Disney-laatua.

Mainos

Elokuvan visuaalisuus ottaa taas askeleen lähemmäs realismia. Etenkin elokuvan alkupuolella maisemat ovat niin aitoja, että kokeneellakin renderöintijälkeä tuojottaneella on vaikeuksia tietää, onko kyseessä live-action-hybridi vai puhdas 3D-animaatio. Ja puhdasta 3D-animaatiotahan se sitten on – uusimmalla valorenderöintitekniikalla tietysti.

Leffan Kunnon dinosaurus tuskin jää Disney-Pixar-klassikoksi, mutta se on sopiva iltapala animaationnälkään tai lapsille synttärilahjaksi. Voimakkaat, Leijonakuningas-henkiset käänteet nostavat kuitenkin psylogisen puolensa vuoksi ikärajan kouluikäisten tasolle.

Blu-rayn extralaari on Disneyn tapaan pullollaan BD:tä varten erikseen tehtyä kontenttia. Tekemistä ja yytsittävää riittää siis hyväksi toviksi myös lisukkeiden parissa.

Mainos