Koti Elokuva-arvostelut DVD/BD/UHD/VOD Blu-ray-arvostelu: Labyrintti

Blu-ray-arvostelu: Labyrintti

Mainos

Teinipoika herää hämmentävän yhteisön keskeltä. He ovat teljettynä aukealle josta on vain yksi ulospääsy – labyrintti, joka muuttaa muotoaan joka yö.

Thomas-niminen teinipoika (Dylan O’Brien) herää muistinsa menettäneenä hissistä, joka johdattaa hänet poikayhteisöön luonnon keskelle. Luontoa ympäröivät kuitenkin betonimuurit, joiden takaa ei löydykään vapaus, vaan valtava labyrintti, joka muuttaa joka yö muotoaan. Thomas päättää ottaa ohjat käsiinsä ja hoitaa koko poppoon pois vankileiristä, mutta ilman ongelmanratkaisua ei pakenemisesta ole toivoakaan.

James Dashnerin nuortenromaaniin perustuva elokuva on todella koukuttavaa viihdettä. Se kulkee sulvasti paljastuksesta toiseen ja samalla katsoja ratkoo ongelmia siinä missä päähahmotkin. Elokuva koukuttaa pahasti ja tarjoaa täten erittäin nautinnollisen seikkailufiiliksen, joka on yksi elokuvan perustarkoituksista.

Labyrintti on kuitenkin pullollaan myös epäuskottavuutta. Esimerkiksi kolmikymmenpäisen teinipoikajoukon keskelle saapuva ainut tyttö saa olla aivan rauhassa. Todellisuudessa kolme vuotta ilman naista olleet pojat olisivat repineet tytön vaatteet viipymättä tai ainakin kilpakosineet neitoa joka ainut sekunti. Aukealta puuttuu myös ulostelaari.

Mainos

Blu-ray-bonuksista löytyy n. 40 minuuttinen making of, joka avaa hyvin leffan tuotantoa ja alkuperäisen kirjan tarinaa. Myös kirjoittaja James Dashner pääsee isosti ääneen. Esikoisohjauksensa tehnyt Wes Ball esitellään myös hyvin konkreettisesti. Ball pääsi ohjaamaan Labyrintin tämän Terminator-vaikutteisen lyhärin ansiosta, jonka tekemiseen herra käytti viisi kuukautta.

Mainos