Mainos

Legend on tarina Krayn gangsterikaksoisveljesten, noususta, uhosta ja tuhosta, 1960-luvun Lontoon East Endissä.

Reggie Krayllä (Tom Hardy) menee hyvin. Hän on gangsterina arvostetussa asemassa Lontoon East Endissä. Poliisit seuraavat hänen liikkeitään, mutta eivät pysty iskemään lovea hänen toimintaansa, sillä East Endissä väki ei puhu poliisille ja vaikutusvaltaisilla riittää ystäviä korkeissa sekä matalissa paikoissa. Ja jos ystävyys ei tule hyvällä, se tulee pahalla. Reggie Krayn kaksoisveli, Ronald Kray (myös Tom Hardy) , on hermoparantolassa, ilmeisen sekaisin, ja uhkailujen avulla Reggie saa veljensä vapaalle jalalle. Yhdessä he lähtevät luomaan imperiumia. Reggie ihastuu nuoreen Fransescaan (Emily Browning), joka Fransescan veljen mukaan on hyvin hauras. Veljesten nousujohteinen gangsteriura saa myös Las Vegasin mafiosot kiinnostumaan heistä yhteistyön merkeissä. Reggien jouduttua vankilaan, alkaa alamäki, sillä epätasapainoisen Ronaldin jäädessä johtoon, on pian kaikki hohto tahriutunut mielisairaan veljen päähänpistojen johdosta. Reggietä ja Ronaldia sitoo veriside, eikä mikään saisi Reggietä luopumaan veljestään.

Legend näyttää meille Tom Hardyn tuplaroolissa, sekä Reggienä että Ronaldina. Heidät erottaa toisistaan hieman erilainen puhe- ja hiustyyli sekä Ronaldin silmälasit. Tarina liikkuu epätasaiseen tahtiin, näyttäen välillä enemmän Reggietä ja välillä enemmän Ronaldia, sekoittaen väliin Fransescan touhuja yksinään. Fransesca toimii tarinan kertojaäänenä.

Mainos

Elokuvan tempo on hidas, eikä kuvissa kovinkaan paljon näy gangsterileffoista tuttu tuhti meininki, vaan tunnelma on enemmän laahaava. Motiiveista pitkälti puhutaan, eikä näytetä, mikä tuntuu välillä informaation pakkosyötöltä.

Tom Hardy hoitaa kyllä hyvin molemmat roolinsa, vaikka tuntuu siltä että rooleissa itsessään on paljon hukkaan heitettyä potentiaalia. Alkumetreiltä on melko selvää miten tarina tulee etenemään ja yllätyksiä ei juuri matkaan mahdu.

Ajankuvaukselliselta kannalta lähinnä valtaapitävien asetelmat näyttävät miten maailma tuohon aikaan toimi, muutenhan tämän olisi voinut sijoittaa melkein mihin aikaan tahansa. Halusin pitää kovasti tästä elokuvasta, mutta silti katsoessa jäi etäinen ja valju olo. Pidän Tom Hardysta, mutta edes hänen kaksoisroolinsa ei jaksanut kantaa leffan päälle parituntisen keston johtotähtenä.

Huumorikevennykset tarinassa tuntuvat vähän sellaisilta, että mitähän tässä nyt oikein on taas haettu. Leffana tämä on ihan ok, mutta tuskin tulen toistamiseen tätä katsomaan.

Blu-ray-versio elokuvasta ei sisällä lainkaan bonusmateriaaleja.

Mainos