Mainos
Henry 'Razor' Sharp (Sylvester Stallone) ja Billy 'The Kid' McDonnen (Robert De Niro) ovat nyt jo reilusti kuuttakymppiä käyviä eläkeläisukkoja, jotka 1980-luvun alussa olivat Amerikan kovimpia välisarjan nyrkkeilijöitä. Razor kuitenkin jätti leikin kesken, kesken kiivaimpien vääntöjen, ja katkeroitunut The Kid on odottanut koko elämänsä päästäkseen viemään kesken jääneet asiat loppuun.
Herroille tarjoutuu toinen mahdollisuus 30 vuotta myöhemmin, kun kuuluisan managerin yli-innokas poika Dante Slate Jr. (Kevin Hart) saapuu miljoonasopimuksineen ylipuhumaan vanhuksia vielä yhteen, kaiken päättävään jättiotteluun.
 
Pressi
 
Legendat kehässä on urheilukomedia, jossa draama kulkee vähintään yhtä suuressa roolissa. Elokuvan ennakko-odotukset eivät voi olla kovin korkealla, mutta leffa onnistuu kaikesta huolimatta yllättämään. Stallonen one-linerit, De Niron vittumaisuus ja rääväsuinen Hart on toimiva kolmikko, jonka avulla katsoja saa oikeasti hihitellä penkkirivistössä.
 
Leffan draama on myös yllättävän toimivaa ja käy välillä ihan semisyvissäkin vesissä. Pääasiassa leffa on kuitenkin komdia, joten Rocky-leffojen nostalgiselle tasolle ei päästä.
 
Stallone
 
Rockysta puheenollen, elokuvan introssa näytetään mielenkiintoisia arkistokuvia Stallonen 80-luvun nyrkkelymatseista, jotka ovat luonnollisesti Rocky-leffojen harjoitusmatskuja ja poistettuja kohtauksia. De Niron vastaavat ovat vahvasti CGI:llä kuorrutettuja ja näyttävät rumasti käsitellyiltä. Ne ovat kuitenkin hauskoja ja kerrassaan verrattomia lisäbonuksia.
 
Leuat
 
Blu-ray-version lisukkeista löytyy Kevin Hartin vetämiä kulissientakaisia sekoiluja, vaihtoehtoinen alkukohtaus ja pari poistettua loppukohtausta.
 
Legendat kehässä on yllättävän hyvä komedia, joka ei ole mikään superhyvä kulttuuritapaus, mutta aivot narikassa katsovaa katsojaa se viihdyttää taatusti. Uusi vuosi on hyvä aloittaa Stallonen ja De Niron nyrkkeilyhuipentumalla.
Mainos