Mainos
Jussi-gaalassakin menestystä niittänyt Dome Karukosken natsidraama on nyt saapunut DVD- ja Blu-ray-levitykseen. Mitä pitääkään kiekko sisällään?

Teppo (Peter Franzen) on pikkukaupungin uusnatsijengin johtaja. Neljääkymppiä käyvä kaljupää ei ole riittävän hyvä missään saadakseen kunnon töitä. Elämä vatvoo paikallaan mamuja hakatessa. Kaikki kuitenkin muuttuu kun Teppo tapaa Sarin (Laura Birn). Teppo rakastuu naiseen oitis, mutta miten käykään kun Sarin ensimmäisen avioliiton lapsi paljastuukin tummaksi pörröpääksi? Pystyykö Teppo pääsemään yli ennakkoluuloistaan ja sovittamaan asemansa kaveripiirinsä kanssa?

 
Tapaaminen
 
Dome Karukosken viides täyspitkä elokuva ammentaa tarinansa tositapahtumista, jossa pääkaupunkiseudun elokuvateatterissa ihmisiä kummastutti lempeä, mutta kivinaamainen natsikarpaasi, kolmen pienen suloisen lapsen kanssa. Karukosken oma koulukiusaamistausta toimii myös peruspilarina, jonka vuoksi elokuvasta on saatu hyvinkin realistinen.
 
Natsit ja mustat
 
Vaikka leffan lelunatsien koteloonpieksennät ja sivussa tapahtuva koulukiusaaminen on realistista ja uskottavaa, ei elokuvasta ole lähdetty tekemään suomalaisille tyypillistä tuskaa aiheuttavaa surudraamaa. Karukoski pysyy omassa linjassaan, luoden sympaattisella otteella hyvää viihdettä, jossa huumori on vahvassa asemassa. Läppä ei kuitenkaan ole itsestäänselvää hassuttelua, vaan huumori kukkii tilannekomiikassa.
 
On pakko kehua Jasper Pääkkösen, Peter Franzenin ja Yusufa Sidibehin rooleja, sillä jokainen vakuuttaa tahollaan. Kaikkien heidän toisistaan kovasti erilaisiin hahmoihin on helppo samaistua. Vaikkakin tosin poikain jatkuva, usein perustelematon ilman paitaa poserailu alkaakin loppua kohden jo kääntymään noloksi.
 
Ilman paitaa
 
Karukoski on yksi Suomen menestyneimpiä ohjaaja, eikä syyttä, sillä mies taitaa suomalaiseen mieleen sopivan viihteen tuotannon. Karukosken aiemmista leffoista pitäneet ja omakohtaisen uusnatsitaustan omaavat saavat leffasta paljon irti. Se on hyvää viihdettä, jota voi helposti suositella, vaikka niin monet kotimaiset leffat ovatkin viime vuosina pettäneet.
 
Blu-ray:n bonuspuoliskolta löytyy kommenttiraitaa, poistettuja kohtauksia ja muutama kulissien takana käyneen kameran taltioima klippi.
Mainos