Mainos

Lentsikat palaavat uhkarohkeine stuntteineen Potkuriperän maisemiin. Tällä kertaa Dusty joutuukin kilpailemisen sijaan palo- ja pelastustehtäviin.

Ensimmäisestä Lentsikat-elokuvasta tuttu Dusty oppii ja uskoo vihdoin, ettei hänestä voi koskaan enää tulla kilpalentokonetta, rikkoutuneen moottorinsa vuoksi. Niinpä hän päättää vaihtaa ammattialaa ja ryhtyä lentopalokuntaan, rautaisten ammattilaisten oppiin. Vaikealta tuntuva pelastusduuni antaa itsestään kuitenkin heti kättelyssä niin suuren maistiaisen, että Dustylla ei ole vaihtoehtoja kuin selviytyä, pelastaa ja oppia tai menehtyä.

 
Disneyn animaatiot ovat toinen toisensa jälkeen laskemassa jatkuvasti huonommalle tasolle. Vuosi sitten julkaistu Lentsikat sijoittui Autot-elokuvan maailmaan, mutta siivekkäiden moottoreiden keskuuteen. Leffa oli juonellisesti tylsä ja hahmoiltaan ontto.
 
Lentsikat 2 vie saman sarjan uusien hahmojen tähdittämään palo- ja pelastusmaailmaan, jota vaivaavat täysin samat ongelmat. Leffan juoni on mitäänsanomatonta tyhjänpoljentaa ja hahmot ovat silkkipaperinohuita koneita. Käsikirjoittaja Jeffrey M. Howard on varmasti ollut ison loman tarpeessa hahmoja rustaillessaan, vaikka onkin inspiraatiota hakenut "vuosien ajan" oikeiden Kalifornian lentopelastajien kanssa.
 
 
Animaatio on toki todella kaunista ja maisemat hivelevät silmiä. Se ei vaan riitä, sillä jopa lapsikatsojat osaavat kyllä havaita huonon elokuvan. Luulisi, että Disneyllä jatkettaisiin Walt Disneyn perinteitä ja tehtäisiin edelleen laadukkaita elokuvia, jotka viihdyttävät, naurattavat ja kestävät tuhat katselukertaa – vaan enää ei asiat ole niin.
 
Blu-rayn lisukkeista löytyy kiinnostaviakin dokumentteja kulissien takaa, joten BD-paketti on kokonaisuudessaan itse elokuvaa parempi.
Mainos