Mainos

Ikä on tehnyt hyvää Arskalle, joka osaa vanhoilla päivillään näytellä kyborgin liäksi myös draamaroolissa.

Maggie Vogel (Abigail Breslin) on teinityttö, joka on saanut pahan virustartunnan. Virus etenee hitaasti, mutta muuttaa sitäkin varmemmin uhrinsa lopulta kannibalistiseksi eläväksi kuolleeksi – eli zombieksi. Maggien isä (Arnold Schwarzenegger) on hyvää pataa paikallisen sheriffin kanssa, joten tartunnan saanutta tyttöä ei passiteta muiden saastuneiden tavoin ihmiseläintarhaan lopetettavaksi. Maggien elämä ei kuitenkaan muutu enää entiselleen, eikä naapuruston ilmapiirikään ole suotuisimmasta päästä sillä Vogeleiden perheen tiluksilla asustaa tyttö, joka saattaa hetkenä minä hyvänsä syödä ja tartuttaa kaikki muutkin.

Arnold Shcwarzeneggerin elämänviisarissa lukee jo melkein 70 vuotta. Se on hirmuisen sokeerava luku, sillä Arskahan on ikinuori ja the one and only Terminator! Onneksi ikä tuo Arskaan uusia tuulia mm. draamanäyttelijän saralla. Schwarzenegger nimittäin suoriutuu erittäin uskottavasti rakastavan isän roolista (joka toki on siviilissä itsekin).

Mainos

Elokuvan tyyli ja asetelma tuo vahvasti mieleen toissakesän pelihitin The Last of Us'n, jonka päähenkilöt kamppailevat saman tapaisissa asuissa, saman tapaisten ongelmien kanssa. Maggie ei kuitenkaan muilta osin lainaile mitään The Last of Us'lta. Sen sijaan Sony lainaa pian, tekemällä pelistä leffaversion.

Elokuvana Maggie on vahvaa keskitasoa. Sen tarina on uusi ja raikas näkemys perinteiseen zombiemättöön. Ruumisluku on vain neljä, eikä ällötyksellä mässäillä. Leffan tarina oli yksi vuoden 2011 pidetyimmistä, mutta hyllytetyistä käsikirjoituksista, joka sai nyt toisen mahdollisuuden. Jotain olisi kuitenkin pitänyt vielä lisätä, jotta tarina olisi iskenyt lujemmin. Tällaisenaan Maggie on melko mitäänsanomaton ja yksi draamatauhka muiden massojen joukoissa.

Arvostelussa ollut Blu-ray-versio ei sisältänyt lainkaan bonusmateriaalia, mutta kerrottakoon triviatietona, että Maggie on halvin Schwarzeneggerin tähdittämä leffa, sitten ensimmäisen Terminator-elokuvan vuodelta 1984.

Mainos