Mainos
Ohjaaja Justin Chadwick on ottanut suuren projektin työn alleen ja onnistunut luomaan Nelson Mandelan elämänkerrasta todella vaikuttavan draaman.
 
Alkujaan etelä-afrikkalaisesta thembu-heimosta lähtöisin oleva Nelson Mandela (Idris Elba) kävi läpi haastavan elämän yrittäessään tasapainottaa rotusortoa Etelä-Afrikassa ja kadotti lähes kokonaan keski-ikänsä, viettämällä sen telkien takana. Vasta 1990-luvun puolella Mandela sai myös valkoihoisilta arvostusta ja mies nousi Etelä-Afrikan ensimmäiseksi mustaksi presidentiksi. Mandelan elämä oli melkoinen kärsimysnäytelmä täynnä viisautta ja puhtaita ajatuksia.
 
 
Ohjaaja Justin Chadwick on saanut harteilleen todella ison haasteen. Mandelan elämänkerta kun ei ole mikään Martti Ahtisaaren stoori. Chadwick on onnistunut luomaan todella vaikuttavan tarinankerronan ja imuisan leffan.
 
Itsensä Mandelan roolissa nähdään mm. Prometheus ja Thor-leffoista tuttu Idris Elba, jonka suoritus Mandelana on koskettava. Elba onnistuu luomaan uskottavan ja vaikuttavan Mandelan, eikä roolista jää epäselväksi, oliko Mandela kova jätkä vai ei.
 
 
Blu-ray-versiosta löytyy bonuksia kulissien takaa, musiikin ja miksauksen suunnittelua ja puvustuskurkistuksia. Lisukkeet ovat melko marginaalista riemua, mutta ihan kiva, että ranskalais-englantilais-eteläafrikkalais-leffoistakin päästään katsomaan making offia, jenkkihittien lisäksi.
Mainos