Mainos

Family Guy:n ja Ted-elokuvan luoja Seth MacFarlane sekoittaa pakkaa villissä lännessä. Lopputuloksena ronskia kielenkäyttöä ja hyytävää läppää.

Albert (Seth MacFarlane) on modernin ajatusmaailman omaava, sivistynyt ja nössöhtävä perusmies 1800-luvun puolivälin Arizonassa, jossa muut miehet ovat joko ylimielisiä tai karskeja tappajia. Kun Albertin pitkäaikainen tyttöystävä jättää miehen, sortuu hänen henkinen elämänsä täysin. Apuun rientää kuitenkin kaunis, lännen nopeimman ja julmimman tappajan vaimo Louise (Charlize Theron), joka saa Albertin itsetunnon jälleen kuntoon. Kielletystä romanssista koituu luonnollisesti myös ongelmia.
 
 
Ohjaaja, käsikirjoittaja, tuottaja ja pääosatähti Seth MacFarlane on paiskinut töitä helvetisti, saadakseen aikaan A Million Ways to Die in the West -komedian. Elokuvan käsikirjoitus ei juonellisesti ole ihmeellinen, mutta dialogillisesti se uppoaa mustan huumorin ystäviin kuin neilikka perseeseen.
 
Elokuvassa kirjoillaan paljon, joka tuntuu varsin absurdilta, kun muu miljöö on 1800-lukua. Tämä tuo tietysti oman mausteensa kuvioihin. Kuten nimestäkin voi päätellä, jegiä putoilee mitä kummallisimmilla ja yllättävimmillä tavoilla pitki leffaa. Villi länsi tuntuu tarkemmin ajateltuna todella vaaralliselta ja vastenmieliseltä paikalta elää ja asua – ja sepä on leffan sanomakin.
 
 
Huumoria on revitty kirjoilun ohella myös alapäästä ja kakasta. Ja se sopii! Elokuvan vitsit ovat paikoitellen hyvinkin ronskeja, mutta allekirjoittaneeseen läpyskä upposi kympillä. Suuret propsit vielä Paluu tulevaisuuteen -cameosta, joka tulee puskista ja saa vanhan BTTF-fanin kiljumaan riemusta!
 
Blu-ray-lisämateriaaleista löytyy puolisentuntia kulissientakaista puuhastelua, poistettuja kohtauksia, sekä vaihtoehtoiset alut ja loput.
 
Miljoona tapaa kuolla lännessä on erityisesti miehiseen makuun sopiva kakka- ja kirjoilukomedia, joka yllättää, ja toimii helvetin hyvin esimerkiksi alkoholinhuuruisessa miestenillassa.
Mainos