Mainos

Tom Cruisen vanhenematon naama tähdittää yhtä viime vuoden kovimmista toimintaleffoista.

Viides Vaarallinen tehtävä -elokuva pistää Ethan Huntin (Tom Cruise) uransa mahdottomimman tehtävän eteen, sillä hänelle käy ilmi, että mystinen rikollisorganisaatio, Syndicate on kaikkien kansallisten poliisijärjestöjen niskan päällä ja aikoo kylmettää niistä jokaisen. Ennen sitä Syndicate aikoo hävittää nastan perseestään, eli Ethan Huntin. Huntin oma operatiivinen johtoyksikkö EMF lakkautetaan, joten Hunt joutuu toimimaan aivan omine nokkineen.
 
 
Nykyisin jatko-osia ja re-makeja puskee joka lävestä, mutta tarinallisesti ne ovat täyttä roskaa. Neljäs M:I-jatko-osa on ilahduttavasti toista maata. Se on ehdottomasti yksi vuoden 2015 parhaista toimintaleffoista. Tämä johtuu yksinkertaisesti siitä, että tarinaan on panostettu.
 
Toiminta on näyttävää ja intensiivistä, matkailu kohdistuu kauniisiin maailmankolkkiin ja juonenkäänteet ovat kieroja. Paketti on kohdallaan ja katsoja viihtyy.
 
 
Tom Cruise toimi itse elokuvan päätuottajana ja saneli pikkutarkkasti jokaista yksityiskohtaa. Kuulostaa rasittavalta, mutta miehen kokemus M:I-leffojen saralla on sellainen, jota muilla tuottajilla ei ole. Hän myös rakastaa elokuvasarjaa intohimoisemmin kuin muut (koska rakastaa varmasti myös omaa naamaansa), joten Cruisen pakkomielle täydellisyyteen palkittiin tällä kertaa onnistuneella seikkailulla. Hyvä niin.
 
 
Cruise teki jälleen kerran kaikki omat stunttinsa ja loukkaantui kuudesti. Kuuluisin stunttinsa on leffan introssa nähtävä lentokonestuntti, jossa Cruise roikkuu lentokoneen kyljessä sen noustessa oikeasti 1,5 kilometrin korkeuteen. Kahdeksan kertaa. Pakko myöntää, että Cruisessa todella on kivestä. Myös brittitähti Simon Pegg teki itse omat ajostunttinsa.
 
 
Rogue Nationin piti oikeasti saapua elokuvateattereihin vasta jouluna 2015, mutta Paramount hoksasi, ettei Star Wars: The Force Awakensin kanssa ole järkeä lähteä kilpasille. Hyvä niin, sillä nyt molemmat voittivat.
 
Leffan BD-bonuksista löytyy muutama viisiminuuttinen perusekstra kulissien kätköistä, jotka katsoo mielenkiinnosta. Ekstrat ovat laadukkaampia, sillä ne keskittyvät asiaan pelkän perseennuolennan sijaan.
Mainos