Mainos

Uhkapelisamikset löytävät toisensa ja päättävät lähteä road tripille kohti New Orleansia.

Gerry (Ben Mendelsohn) on katkeroitunut, korviaan myöten veloissa oleva uhkapeliaddikti, joka törmää random-pokeripelimatsissa karismaattiseen ja Hannu Hanheen, Curtisiin (Ryan Reynolds). He löytävät heti toinen toisistaan sukulaissielunsa ja päättävät valloittaa Amerikan pokeripöydät tyhjentämällä pajatsot jokaisesta Mississippi-joen varrella käytävästä turnauksesta. Päämääränä on tietysti New Orleans ja sen kuuluisat casinopotit.

Mainos

Mississippi Grind on amerikkalainen draama, amerikkalaisista hylkiöistä, amerikkalaiseen tyyliin. Se vastaa teoriassa siis  suomalaista draamaelokuvaa, mutta se on kirjoitettu paremmin ja pitää sisällään lahjakkaampia näyttelijöitä.

Elokuva käynnistyy lannistavan hitaasti ja polkee pokeripöytien kautta ongelmasta ongelmaan. Leffa nappaa kuitenkin lähes huomaamatta imuunsa ja yllättää kivasti loppumetreillä. Elokuvasta jää silti keskinkertainen maku. Jos amerikkalainen arki ei ole konkreettisesti omassa kokemuksessa, ei leffa anna mitään Salkkareita enempää omaan henkiseen kulttuurikassaan.

Reiskalla on komeat reisiharjat.

Ryan Reynolds tuli leffaan mukaan varamiehenä, sillä alunperin päärooliin kaavailtu Jake Gyllenhaal joutui vetäytymään aikatauluongelmien vuoksi. Reynolds ei silti tunnu kakkosmieheltä vaan hoitaa hommansa mallikkaasti. Myös toinen päätähti, Ben Mendelsohn on uskottava ja kiinnostava. Sen sijaan naisille ei jätetä sen syvällisempiä mahdollisuuksia, joten kaikki naaraat jäävät lähes statisteiksi.

Mississippi Grind yllättää bonuslaarinsa osalta: BD:ssä on kuin onkin ekstroja. Ei kovin syvällisiä, mutta making offit ja kulissikurkistukset löytyvät. Harvemmin tämän tyyppisissä elokuvissa panostetaan bonuksiin. Hyvä näin siis.

Mainos
ARVOSTELUN YLEISNÄKYMÄ
Mississippi Grind -elokuva
Ekstrat
Edellinen artikkeliVOD-arvostelu: Silicon Valley – 3. tuotantokausi
Seuraava artikkeliDiRT Rally sai VR-tuen – autenttisin rallipeli koskaan
Kirjoittaja on Respawn.fi-sivuston päätoimittaja.
blu-ray-arvostelu-mississippi-grindMississippi Grind on ajoittain jopa koukuttava draama, joka antaa toivoa pokeriturnauksissa omaisuutensa menettäneille katsojille.