Mainos

Huppupäinen keinogeeniluomus tulos kyllästyy käskytykseen ja alkaa käyttää omia aivojaan.

Amerikkalainen massiviteknologiayritys rakentaa uutta menestystuotettaan, keinoihmistä. Se on jo kolmannessa prototypointivaiheessa ja vaikuttaa varsin lupaavalta. Edellisen, epäonnistuneen prototyypin Helsingissä sammuttanut riskinhallintakonsultti (Kate Mara) kuljetetaan nyt tarkistamaan uusinta versiota keskelle Atlantan metsikköjä, salaiseen tukikohtaan. Kuten arvata saattaa, odottaa kaikkia läsnäolijoita pian yllättävät oltavat.

Mainos

Morgan on legendaarisen Ridley Scottin pojan, Luke Scottin ohjaama scifi-trilleri, joka imaisee tehokkaasti mukaansa, mutta kulkee varsin tavanomaisia raiteita. Elokuvan arvattavuus ei silti ole ongelma, sillä tarina on kiehtova. Elokuva muistuttaa valtavasti noin vuoden takaista Ex Machinaa, ollen silti riittävän erilainen.

Näyttelijävalinnat ovat loistavia, sillä kenenkään kasvot eivät ole kuluneet. Tuttujakin naamatauluja toki näkyy, mutta fressien pärstäiden tuijottaminen on sekä mielenkiintoista, että ennalta-arvaamattomampaa. Jos elokuvassa näyttelisi Bruce Willis, osaisi katsoja päätellä hänen roolinsa lopputuleman jo pelkän kansikortin perusteella. Nyt näin ei ole.

Bonuspuoliskolta löytyy perusekstrojen lisäksi kiehtova katsaus nykyteknologian edistyksiin, joiden mukaan Morganin tarina ei olekaan kovinkaan kaukaa haettua.

Mainos
ARVOSTELUN YLEISNÄKYMÄ
Morgan
Edellinen artikkeliTällainen on The Legend of Zelda: Breath of the Wild – 20 minuuttia pelikuvaa ja resoluutiotesti
Seuraava artikkeliTomb Raider palaa valkokankaille – hän on uusi Lara Croft
Kirjoittaja on Respawn.fi-sivuston päätoimittaja.
blu-ray-arvostelu-morganMorgan on kiehtova trilleri, joka pitää otteessaan, mutta on liian helposti ennakoitavissa.