Mainos

Naapurisopu joutuu koetukselle, kun veljeskunta muuttaa tuoreen perheen naapuriin.

Mac (Seth Rogen) ja Kelly (Rose Byrne) ovat asettumassa aloilleen ja ostavat idyllisen talon perheelleen. Delta Psi -veljeskunta muuttaa Macin ja Kellyn naapuriin. He yrittävät suhtautua nuorekkaasti uusiin tulokkaisiin ja esittävät cooleja vanhempia. Rento auktoriteetti ei kuitenkaan tässä tapauksessa toimi. He huomaavat, että oma kreisibailunuoruus on mennyttä elämää. Pieni Stella-vauva (Elise / Zoey Vargas) herää naapuritalon bileisiin ja naapurisopu kärsii. Delta Psi:n puheenjohtaja Teddy (Zac Efron) ja hänen oikea kätensä Pete (Dave Franco) tulistuvat poliisien soittamisesta, ja sota on valmis, eikä keinoja todellakaan kaihdeta. 
 
 
Naapurit, nuo jokaisen ihmisen arkkiviholliset. Plääh, aihe on kulunut.  Kaikki on nähty. Homma on pakko vetää äärirajoille asti, että se ei olisi vanhan toistoa. Sitähän se siltikin on. 3D-tulosteiset tekopenikset ja räjähtelevät airbagit eivät jaksa naurattaa. Opiskelijat ovat perinteiseen jenkkityyliin aivottomia dokaajia ja pössyttelijöitä, joita ei juurikaan luennoilla näy. Veljeskunta on kaikki kaikessa, muuta elämää ei tietenkään ole. Tunnin kohdalla on pakko kurkistaa kellosta, että kauanko tämä kidutus vielä kestää.
 
Elokuvan käsikirjoitus huutaa yksinkertaisuuttaan. Sama kaari pyörii ja toistuu. Naapuriviha tietenkin syvenee syvenemistään ja jekut muuttuvat pahemiksi. Molemmat sotatantereet tappelevat myös omiensa kanssa, ja suuri osa elokuvasta meneekin kinastelujen seuraamiseen. Kinastelukohtauksia olisi voinut typistää yleisöystävällisemmäksi. Jekuttelun ohella pikkuvauvan vanhemmat maistavat myös palan mennyttä nuoruuttaan.
 
 
On ihan sympaattista, että elokuvassa käsitellään opiskelijavuotensa jo eläneiden vaikeaa siirtymää "aikuiseksi". Sellaiseksi vastuulliseksi henkilöksi, jonka elämä pyörii vaipanvaihdon, imettämisen ja idyllisen perhekulissin ylläpidon ympärillä. Lopussa tietenkin häämöttää se kulahtanut vanha virsi, että kaikkien täytyy joskus kasvaa aikuiseksi. Opiskelijaelämää ei siis voi elää koko elämäänsä. Tai tietenkin voi, mutta onnea vaan sen maksakirroosin kanssa. 
 
Blu-ray-lisämateriaaleissa tarjoillaan traditionaalisa lisukkeita, kuten poistettuja kohtauksia ja making of -dokumentaareja. Extroista löytyvät myös vaihtoehtoinen alkukohtaus.
Mainos