Mainos

Hikotuksen lohikäärmeilyt saavat uuden käänteen, kun rauhaisa arkielo järkkyy uusien tuulien puhaltaessa.

Viikinkikylän asukit ovat ottaneet lemmikeikseen ja metsästystovereikseen Hikotuksen ansiosta lohikäärmeet. Elo kylässä on rauhallista ja ihanaa. Hikotus löytää kuitenkin lentoretkillään lähistöltä rosvojoukon, jotka ovat metsästämässä kaikki maailman lohikäärmeet ilkikurisen Dragon pakottamana. Hikotuksen tuleekin tehdä kaikkensa, estääkseen lentävien lemmikkiensä sukupuuton. Samalla poika törmää tärkeään henkilöön, joka avaa Hikotuksen lapsuudesta aivan uuden sivun.
 
 
Näin koulutat Lohikäärmeesi 2 on jälleen uusi osoitus siitä, että DreamWorks on korvaamassa Disneyn paikan hyvien ja kestävien animaatioelokuvien sarjassa. Siinä missä Disney on epäonnistunut tarinallisesti jo useassa viimeaikaisessa elokuvassaan, on Näin koulutat Lohikäärmeesi 2 jälleen loistavaa viihdettä. Parasta ei ole vain huikeat visuaaliset yksityiskohdat ja täydelliset äänet, vaan myös tarina joka toimii sekä kiinnostavana, vaihtelevana, että myös koskettavan sankarillisena ja hyväntuulisena.
 
Hikotukseen voi samaistua helposti ja sivuhahmot eivät ole paperinohuita statisteja. Kyläläisiin saa kunnollisen otteen ja lohikäärmeissäkin on potkua.
 
Vaikka juoni sellaisenaan onkin ennalta-arvattava, on se todella toimiva seikkailu, joka pitää imussa.
 
 
Blu-ray 3D näyttää erittäin hyvältä ja Deluxe Edition -boksista löytyy myös kaksiulotteinen perusversio. Ekstroja on kunnon kourallinen, ja niiden toteuttamiseen on panostettu perinteisiä ekstroja enemmän. Bonareista löytyy myös erillinen Dawn of the Dragon Racers -lyhytelokuva.
Mainos