Mainos
Katniss (Jennifer Lawrence) ja Peeta (Josh Hutcherson) ovat palanneet kotivyöhykkeelleen voittajina viime vuoden Nälkäpelistä. Rauhallista elämää ei kuitenkaan kestä kauaa. Katnissin viattomaksi tarkoitettu myrkkymarjojen syöntiyritys on laukaissut kapinan muilla vyöhykkeillä. Capitol päättää ottaa kovat aseet käyttöön ja vastauksena kapinaan, entiset voittajat lähetetään takaisin kuoleman areenalle.
 
Pari
 
Elokuva lähtee käyntiin hieman kangerrellen, mutta vauhtiin päästyään se on erittäin viihdyttävää katsottavaa. Käsikirjoitus on uskollinen Nälkäpeli-kirjojen juonelle, eikä mullistavia muutoksia ole tehty. Elokuvaa on helppo seurata vaikka tapahtumat seuraavatkin kirjaan verrattuna uskomattomalla vauhdilla. 
 
Osa kohtauksista aiheuttaa tahatonta komiikkaa. Esimerkiksi myrkyllisen kaasun uuvuttamien taistelijoiden tuskan kiljaisut kuralammikossa ovat jokseenkin epäuskottavia. Myöskään luvattua kiihkeää suutelokohtausta ei ole luvassa, vaan kuhertelu jää pusuttelun asteelle.
 
Kaitniss
 
Mitä odottaa, kun odotat ja Pich Perfect -elokuvissa vaikuttanut Elizabeth Banks saa Nälkäpelin toisessa osassa huomattavasti enemmän tilaa. Effien roolissa vaikuttava näyttelijä tekee erittäin hyvän ja monipuolisen suorituksen. Effien kyyneleet ovat ne, jotka nostavat veden katsojankin silmään.
 
Kokonaisuudessaan elokuva on juuri sitä, mitä Nälkäpelin ensimmäisen osan jälkeen on odotettukin. Luvatusti lisää toimintaa, hahmojen sisälle pureutumista ja yhä raaemmaksi kehittyvää Nälkäpeliä. Kolmannesta kirjasta tehtävä Nälkäpeli – Matkijanärhi on lohkottu viime vuosien hittielokuvien tapaan kahteen osaan. Lopullista ratkaisua Katnissin ja Peetan tulevaisuuteen saa siis valkokangasversiona vielä odottaa pari vuotta.
 
Blu-ray-versio julkaistaan kaksilevyisenä painoksena, joista ensimmäiseltä löytyy elokuvan lisäksi muutama poistettu kohtaus ja kakkoslevyltä yhdeksän tuotannollista koostevideota.
Mainos