Mainos

Nooan arkki on tuo kaikille pyhäkoulun käyneille tuttu rakkine. Nyt Paramount on puskenut siitä leffan ulos, jota tähdittää aikamme kovin gladiaattori Russell Crowe.

Kun Jumala (elokuvassa Tekijä tai Luoja) loi Aatamin ja Eevan, onnistuivat he ns. "kusemaan" koko homman haukkaamalla kielletyn puun omenasta. Sittemmin kymmenen sukupolvea myöhemmin Aatamin poika Nooa (Russell Crowe) saa Luojalta tehtävän; kasata puuveneen, johdattaa kaikkia eläimiä uros ja naaras mukaan kyytiin, sekä oma, nuorin poika on tervetullut. Muut kuolkoot tulvaan. Ja niin Noah alkaa kasaamaan kiireellä kivijättiläisten kanssa paattia, mutta pahat ihmiset ovat myös kiinnostuneita omasta elämästään ja paikastaan botskissa.
 
 
Raamatun Vanha Testamentti on rajua luettavaa. Veri lentää, Jumala on paha ja ihmiskunta saa sapiskaa. Ja sitä on tarjolla myös Darren Aronofskyn massamurhaelokuva Noahissa. Elokuva on tosin niin sadunomainen (kuten Raamattukin), että se huvittaa ja nolottaa alusta loppuun. 
 
Vaikka näyttelijät ovat korkeatasoisia, heidän roolinsa ovat kliseisiä satukirjan hahmoja. Vaikka ei tarinaa entuudestaan tuntisikaan, on elokuvan käänteet erittäin vahvasti ennakoitavissa. Uusia twistejä on yritetty saada mukaan, mutta ratkaisut ovat silti aivan liian ennalta-arvattavia.
 

Lasit päähän! Tältä se näyttää kolmiulotteisena.
 
Kaiken kruunaavat kivimonsterit, jotka ovat Transformers-kopioita, puheääntä ja animointia myöten. Loppujen lopuksi ei tiedä ollaanko tässä nyt katsomassa eeppistä hengellistä draamaa vai Transformes-massamurhakaaoselokuvaa draamasivujuonella. Niin tai näin, elokuva onnistuu olemaan vain väkisin edes kerran katsottava.
 
Kolmiulotteisuus tuo pienen positiivisen bonuksen, joka avaa vedenpaisumusta hienosti tunnelmallisempaan suuntaan. Myös tilaääni on välttämätön herkku, mikäli katsoja haluaa päästä todella osaksi luomuskertomusta.
 
Bonusmateriaaleista löytyy kolme mielenkiintoista dokumenttia, jotka ovat itse elokuvaa rutkaasti mielenkiintoisempia.
Mainos