Mainos

Nuori nainen saa kuulla olevansa yksi universumin prinsessoista, jonka harteille lasketaan mm. koko Maapallon omistajuus. Vieläkö Matrix-ohjaajat suoltavat nousukasta toimintaa?

Jupiter Jones (Mila Kunis) on tavallinen, mutta mahtipontisen nimen omaava nuori neitonen. Eräänä iltana hän joutuu ufojen ahdistelun kohteeksi, mutta tilanteen pelastaa suippokorvainen taistelijauros Caine Wise (Channing Tatum). Cainen omituisen ulkonäon selittää hänen rakenteensa, joka koostuu sekä ihmisen että suden risteämästä. Se on vielä pientä, sillä universumia hallitsee useampikin eläimen ja ihmisen cocktail, jotka jostain syystä kunnioittavat suuresti tavallisen naapuruston, pientä vessasiivoojanaista

Matrix-ohjaajat-käsikirjoittajat Lana ja Andy Wachowski ovat unohtaneet Matrix-kiiman ja keskittyneet uuden scifin luomisprosessiin. Lopputuloksena on hyvinkin keskinkertainen räiskintä, jossa erinäinen joukko jo Star Wars -saagassa loppuunpoltettuja mörököllejä pyörii statisteina jaloissa.

Mainos

Elokuvan tarina on keskinkertainen ja fiilis todella laimea. Elokuvaa voisi kutsua jopa tylsäksi. Wachowskeilla ei selvästikään ole enää homma hanskassa, sillä elokuvasta puuttuu vetovoima ja taika. Toisaalta, voiko homma ollakaan enää hanskassa jos toinen ohjaajaveljeksistä hakeutui hormonihoitojen kautta sukupuolenvaihdosleikkaukseen ja kasvatti pinkit rastat?

Vaikka Jupiter Ascending -elokuvassa ei nähdä Matrix-tavaramerkki Bullet Time -efektiä lainkaan, kokeilivat ohjaajat taas jotain uutta. He nimittäin rakensivat kuuden kameran kombon, joka kiinnitettiin helikopteriin kuvaamaan, jopa 180-asteen kuvaa. Tätä mörköä kutsuttiin panocamiksi, ja sen ansiosta kuvaa pystyttiin käyttämään jälkituotannossa paljon normaaleita kuvakulmia joustavammin. Harmillisesti elokuva on kiin täynnä CGI-räimettä, että kyseisen kameran kohtauksia ei tavallinen katsoja erota mitenkään poikkeuksellisina.

Leffa on muiltakin osin pullollaan visuaalisia yksityiskohtia, joita ei itse tylsyyden keskeltä ehdi huomata. Onneksi BD on täynnä bonusmateriaalia, joka avaa nämä yksityiskohdat ja paljon muuta elokuvan tuotannosta. Voisi jopa väittää, että kerrankin ekstroista on jopa hyötyä seuraavaa katselukertaa ajatellen.

Mainos