Mainos

Malmön oma jalkapallokuningas Zlatan Ibrahimovic on mies, joka tunnetaan aggressiivisesta pelaamisesta, hulluista kikkailuistaan ja hämäyksistään sekä ennalta-arvaamattomista raivonpuuskahduksistaan.

Nuori Zlatan on dokumenttielokuva, joka pureutuu Zlatanin uran alkutaipaleelle, vuosiin 2000–2004. Poika ostetaan Ajaxiin seuran historian kalleimmalla summalla, joka saa teinin käyttäytymään kuspiäisesti. Vuosien kasvun jälkeen Ibrahimovic joutuu sekä kokemaan tappioita että haastamaan itsevarmuutensa, samalla kuitenkin neppaillen jalkapallohistorian legendaarisimpia maaleja.

Mainos

Nuori Zlatan kertoo kattavasti Ibrahimovicin urasta. Elokuva on kuitenkin jaksotettu todella ärsyttävästi. Se poukkoilee vuosien 2000–2004 välissä aivan miten sattuu, epälineaarisessa järjestyksessä ja vieläpä aivan turhaan. Lisäksi elokuvan kerrontatapa on tylsä, eikä ime kuten Litmasesta tai Selänteestä tehdyt dokkarit.

BD:ltä ei löydy lainkaan ekstroja, mutta olisihan se ollut tylsää katsoa VHS- ja IMX-editin työvaihteita.

Nuori Zlatan on kiva tietopaketti Zlatan-faneille, mutta dokumenttielokuvana se ei ole kaksinen.

Mainos
ARVOSTELUN YLEISNÄKYMÄ
Nuori Zlatan
Edellinen artikkeliFarming Simulator 17:ssa pelaaja voi kasvattaa pikkupossuista Mäkkisafkaa
Seuraava artikkeliBlu-ray-arvostelu: Where to Invade Next
Kirjoittaja on Respawn.fi-sivuston päätoimittaja.
blu-ray-arvostelu-nuori-zlatanNuori Zlatan on kiva tietopaketti Zlatan-faneille, mutta dokumenttielokuvana se ei ole kaksinen.