Mainos
Joe Doucett (Josh Brolin) on pahasti alkoholisoitunut perheenisä ja myyntimies. Kun hän sössii välinsä ex-vaimonsa kanssa ja "kusee" viimeisimmän kauppansa seksinhimoissaan, juo hän itsensä masiksissaan rynnäkkökänniin. Kun hän seuraavana aamuna herää, huomaa mies olevansa vangittuna pieneen motellihuoneen näköiseen koppiin. 20-vuotta myöhemmin hän onnistuu pääsemään ulos huoneesta, mutta siitä kuka on kaiken takana ja miksi, ei miehellä ole käryäkään.
 
Laatikko
 
Oldboy on Malcom X ja Inside Man -elokuvien ohjaajan Spike Leen tuotos. Leen tyyli näkyy hienosti pitkissä kuvissa ja erikoisissa, jopa pelimäisissä kamera-ajoissa. Näistä ei voi kun antaa plussaa, sillä vaihteleva tyyli on ehdottoman tervetullutta.
 
Itse leffa on myös monen plussan arvoinen. Tarina on hyvin koukuttava ja se vaihtelee riittävän monipuolisesti lukuisten käänteiden avulla, jotta mielenkiinto vain kasvaa. Elokuva ei puuduta hetkeäkään ja pitää katsojan koukussa alusta loppuun. Edes loppuratkaisu ei ole huono.
 
Kiinatar
 
Josh Brolin on hyvässä tikissä ja hoitaa hommansa vakuuttavasti. Melko tuore näyttelijätähti Elizabeth Olsen näyttää hyvältä ja on uskottava hahmossaan. Parhaimman ja kiintoisimman roolin tekee kuitenkin Sharlto Copley, ja nähdäänpä valopilkkuna kankaalla myös Samuel L. "motherfuckin’" Jackson.
 
Samppa
 
Oldboy on amerikkalainen versio mangasarjakuvasta ja re-make vuonna 2003 julkaistusta eteläkorealaisesta samannimisestä elokuvasta, jonka nähneet taatusti lynkkaavat leffan. Alkuperäisteos on aina alkuperäisteos ja siksi niitä ei tulisi härkkiä. Jenkkiversio on kuitenkin tajuttoman kova pätkä kaikessa brutaaliudessaan ja siksi ehdottomasti katsomisen arvoinen, vaikkakin ylilyöntejäkin löytyy.
 
Oldboy on täynnä toinen toistaan villeimpiä käänteitä, anagrammista nimeään myöten.
 
Bonuslaarista löytyy muutama ihan mielenkiintoinen tuotantokooste, joissa myös näytetään oikeasti elokuvan tekemistä, eikä pelkkiä puhuvia päitä tai traileriklippejä.
Mainos