Mainos

Apinoiden planeetan synty ja Apinoiden planeetan vallankumous ovat isketty samoihin Blu-ray-kuoriin. Mitä löytyy paketista?

Pakkauksesta löytyy tietysti molemmat edellämainitut leffat ekstroineen. Ensimmäisessä leffassa katsoja tutustutetaan vallankumouksellisten älykköapinoiden johtajaan Caesariin, joka kehitetään laboratoriokokeissa. Toisessa leffassa tarina jatkuu kymmenen vuotta myöhemmin, jolloin ihmiskunta on kuollut ensimmäisen elokuvan lopussa levinneen apinaruton seurauksena. Vain geneettisesti immuunit ovat elossa ja pitävät majapaikkaansa San Franciscossa. Kun pieni tutkijaryhmä etsii sähkölähdettä vanhalta padolta, löytävät he apinoista viisaimmat, joiden kanssa ajautuvat erimielisyyksiin. Caesar ei halua sotaa, mutta kaikki apinat eivät ole yhtä mieltä ihmisten hyvyydestä.

 
Toinen Apinoiden planeetta -elokuvasarjan esiosa jatkuu suoraan siitä mihin ensimmäinen esiosa jäi. Tarina on siitä eteenpäin kuitenkin täysin omansa, uusine ihmishahmoineen ja kuvioineen. Juoni on ennalta-arvattavaa huttua, mutta erittäin koukuttavaa aivot narikkaan -viihdettä. Ensimmäisessä leffassa juoni on huomattavasti imuisampi ja draamakin parempaa.
 
Näyttelijöistä laatutyötä tekevät eniten apinoiden rooleissa oleet motion capture -tähdet Andy Serkis ja Toby Kebbel, mutta jatko-osan ihmisrooleissa nähtävät Jason Clarke, Keri Russell ja Gary Oldman tyytyvät pintaraapaisuroolisuorituksiin. Ensimmäisen leffan kasti hoitaa tämänkin paremmin. Myös animaattoreille ja renderöintitaiteilijoille on nostettava suuri hattu, sillä mikään tietokoneanimaatio ei ole aikaisemmin liimautunut näin saumattomasti elävään kuvaan. Apinat näyttävät jatko-osassa kohtuuttoman realistisilta.
 
 
Elokuvateattereissa kolmiulotteisena vaikuttanut Dawn ei tässä BD-paketissa ole 3D, mutta kolmannen ulottuvuuden apinaleffa myydään toki erikseen. Lisämateriaaleja löytyy varsin kattavasti molemmista leffoista, joten paketti sellaisenaan on kiitettävän arvosanan arvoinen ja hinta-laatusuhteeltaan varsin hyvä.
Mainos