Mainos

Vuonna 79 Vesuviuksen purkauksen vuoksi tuhoutunut Pompeji toimii rankkana rakkaustarinana katstrofin kouran alla.

Eletään vuotta 79 jKr., jolloin Rooman valtakunta havittelee läntisen Italian reunalla olevan kauppakaupunki Pompejin kehittämistä. Suurien kehityskustannusten ehtona on senaattori Corvuksen (Kiefer Sutherland) omat edut, sillä mies haluaa naida Pompejin johtajan tyttären Cassian (Emily Browning). Cassialla on kuitenkin oma "Aladdin" (Kit Harington) kiikarissa, eikä halua senaattorityrannin morsiammeksi. Samaan syssyyn kaupungin kuupeessa oleva kallio alkaa murisemaan ja syöksemään laavaa, joten traagisuutta ja dramatiikka ei voisi enää enempää olla.
 

Muinainen Pompeji on mallinnettu elokuvaan tarkasti löydettyjen piirustusten ja arkeologisten kaivausten perusteella.
 
Pompeji oli yksi muinaisen Italian suosituimmista lomakohteista ja yksi suurimmista satamakaupungeista. Sen tuhoutuminen Vesuviuksen purkauksen johdosta oli tuohon aikaan täysin ennakoimattomissa, koska tulivuorista ei oltu kuultukaan. Purkaus oli niin raju, että se tuhosi mukanaan myös joukon muita pienempiä kaupunkeja Pompejin ympäristöltä. Nämä kaupungit ovat edelleen arkeologisten tutkimusten kohteena, sillä kaivostyötä tuntuu riittävän loputtomiin.
 
Pompejin historiansa takia, elokuvalla on loistavat lähtöasetelmat. Resident Evil ja Kolme muskettisoturia 3D -elokuvien ohjaajana tutksi tullut Paul W.S. Andersson ei ole sössinyt hommaa, vaan rakentanut perinteisen katastrofielokuvan draamankaarta noudattavan seikkailun. Mies luottaa omaan kykyynsä rakentaa eeppistä toimintaa ja onnistuu siinä varsin hyvin.
 
 
Pompeji ei kuitenkaan ole mikään Titanic, joka jäisi elokuvahistoriankirjoihin klassikoksi. Se on enemmänkin yhden illan viihdehetki, joka ajaa asiansa hyvin toimivana ja viihdyttävänä leffana.
 
Elokuvan näyttelijät ovat hyvää keskitason Hollywood-starbaa, joista mielenkiintoisin ei suinkaan ole sankaria esittävä Kit Harington, vaan pahiksen roolissa vaikuttava Kiefer Sutherland, sekä Sucker Punch -leffasta tuttu tytsykkä Emily Browning.
 
 
Blu-ray-versio ei sisällä bonusmateriaalia, mutta eipä elokuvan tehosteissa mitään maagista uutta tekniikkaa käytetäkään. Tehosteet ovat varsin perinteisiä menetelmiä noudattavaa räiskyntää, joka ajoittain näyttää jopa hieman oikaistulta. Stereoskooppinen 3D on tehty jälkeenpäin, mutta se näyttää hyvältä.
Mainos