Mainos

Amerikan lait ovat muuttuneet. Kerran vuodessa järjestetään Puhdistus, jonka tarkoituksena on eliminoida köyhät ja kostaa kusipäille.

Eletään maaliskuun loppua vuonna 2023, jolloin Puhdistus-laki on jo perinteikäs, jokavuotinen toimenpideyö, jolloin kaikki rikokset ja tappaminen on sallittua. Ainoastaan tason 5 ja sitä suurempien aseiden (kranaatit, singot yms.) käyttö on kiellettyä. Tämän pohjaideana on luonnollisesti poistaa köyhiä ja työttömiä Amerikasta, jotta tähtiraitalipun alla olisi vain hyvinvoivaa kansaa.
 
Järjestyksessään toinen Puhdistus-elokuva sijoittuu Los Angelesiin ja kertoo muutaman eri ihmisen tarinan, joista yksi on poikansa kuolemaa kostava isä, toinen kuvio keskittyy eropariskuntaan ja kolmas pääkoukero keskittyy äidin ja tämän aikuisen tyttären selviytymiseen. Kaikkia heitä yhdistää syy tai toinen, jonka vuoksi he ovat Puhdistus-aikana ulkosalla loukussa, eivätkä kotinsa suojissa sekopäiden luotisateelta.
 
 
Puhdistus on selkeästi Universal Picturesin uusi kultakaivos jännityskauhun saralla. Ensimmäinen leffa kiinnosti erikoisen ideansa ansiosta, vaikkei se loppujen lopuksi leffana kummoinen ollutkaan. Jatko-osassa sama meno jatkuu suuremmassa mittakaavassa. Sekin onnistuu olemaan yli puoleen väliin saakka kiinnostava, mutta sen jälkee käsikirjoituksen puitteet lahoavat ja homma menee Call of Duty'n moninpeliksi. Varsinaista kauhua ei nähdä, mutta Purge 2 yrittää pelotella tunnelmallaan ja yhtäkkisillä säkäytyksillään – siinä onnistumatta.
 
Vain yhdeksän miljoonaa dollaria maksanut jatko-osa saa tasan varmasti jatkoa, sillä se tuotti pelkästään Amerikan elokuvateatterikierroksella 71 mij. dollaria voittoa. Ja lupaahan loppusanatkin elokuvassa seuraavan puhdistuksen taas saapuvan 364:n päivän kuluttua.
 
 
Kumma kyllä levyltä löytyy myös ekstroja. Pienehkö dokumentaari kertoo leffan teosta perinteiseen tyyliin ja poistetuissa kohtauksissa avataan turhaa sisältöä, joiden leikkaamista lopullisesta versiosta ei tarvitse ihmetellä.
Mainos